AVALIK KIRI 75-aastane Tartu valla elanik: juba praegu ostan poest allahinnatud toitu (7)

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Facebookis on ringlema läinud Tartu vallast pärit inimese avalik pöördumine. Nimelt soovis liikumispuudega pensionär avaldada oma nördimust ja muret seoses juba tõusnud ja peagi lisanduvate uute maksudega.

EKRE poliitik Silver Kuusik postitas Facebooki ühe Tartu valla inimese poolt saabunud avaliku kirja, mille alla on arvukalt kommentaare jäetud ja postitust on edasi jagatud juba ligi 200 korda.

«Mina olen 75-aastane liikumispuudega inimene. Juba praegu ostan poest allahinnatud toitu,» alustab pensionär oma kirja.

Ta jätkab: «Kaja Kallas on laristanud rahva vara laiali. Nüüd peame kinni maksma rikkurite peolaua. Kallas räägib maksuküürust. Õppigu arvutama koos ministritega. Ta on ise üks küür Eesti rahva turjal.»

Kirja kirjutaja on enda sõnul majaomanik ning tal on pisut ka maad. «Inimesed, kes elavad maal, saavad veel otsa maamaksu hinnatõusu. [...] Hinnatõus on uue maksustamisega 16,8-kordne. Ma ei tea, kust võtta raha maksude jaoks,» kirjutab ta nõutult. Oma kirjas arvab ta, et võib ühel päeval oma kodust koguni ilma jääda, sest ei jõua maksudega sammu pidada.

«Ma ei usu, et riigil on raha otsas... Kui oleks meil rahaline kriis, ei laseks ministrid ja riigikogulased mööda ilma ringi,» kirjutab ta. 

«Kui maamaks tõuseb 16,8 korda, siis ei ole võimalik samasuguse sisstulekuga maal toime tulla. Automaks tuleb veel lisaks,» kirjutas Kuusik Facebooki postituses. «Mul on nii kurb ja paha tunne, kuid ütlesin otse ära, et mul kahjuks ei ole ühtegi tööriista nende aitamiseks!» lisas ta.

Täispikka kirja saad lugeda siit, klikkides postitusele:

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles