NUUSUTA END SALEDAKS Need lõhnad aitavad kaalust alla võtta

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kes on varem kuulnud, et nuusutamine paneb kilod kolinal kukkuma? Ikka trenni tuleb teha ja tervislikult süüa. Ja paraku tulebki, sellest ei pääse. Kuuldavasti aga aitavad teatud lõhnad söögiisu vähendada. 

Ajakirjas Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery avaldatud uuringus nuusutasid 3000 ülekaalulist osalejat kuue kuu jooksul nälga tundes alati inhalaatorite kaudu eri lõhnu. Eesmärk oli teha kindlaks, kas see pärsib nende isu. Teadlased leidsid, et pooleaastase uuringu jooksul kaotasid need, kes kasutasid regulaarselt oma inhalaatorit, keskmiselt viis kilo kuus ja säilitasid selle kaalulanguse kogu selle kuue kuu jooksul.

Katsetatud lõhnadest peeti kõige tõhusamaks õuna ja piparmünti. Miks nii? Teadlased veel uurivad seda, kuid usuvad, et tugevamad ja aromaatsemad lõhnad vallandavad spetsiifilisi neuroloogilisi ja hormonaalseid küllastusreaktsioone, kirjutab Woman's World.

Mis lõhn aga seksiisu tõstab?

Tegemist on tugevalt lõhnava sinihallitusjuustuga. Mida tugevamalt juust lõhnab, seda paremini see vastajate sõnul seksiiha suurendab. Ka homaari lõhn oli vastajate sõnul suurepärane seksuaaliha suurendaja, kuid see ei olnud tulemuste tipus.

Kui sulle ei meeldi sinihallitusjuustu lõhn, siis nimekirjas oli veel seksisoovi tõstvaid lõhnu. Näiteks trühvlid, šokolaad, maasikad ja šampanja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles