KASULIK TEADA 5 toiduainet, mis leevendavad hooajalise allergia sümptomeid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Toitumisnõustaja Sarah Hastings on välja toonud viis toitu, mis tema arvates võivad aidata leevendada õietolmuallergia sümptomeid. Egas muud, kui tuleb omal nahal järele proovida!

Esimene rühm tooteid, mida toitumisspetsialist õietolmu allergikutele sümptomite ägenemise ajal soovitas, on juurviljad. Ta selgitas, et näiteks peet, kartul ja porgand sisaldavad vitamiine, mis vähendavad kehas põletikku, aidates leevendada allergiast tekkinud sümptomeid. Samal põhjusel soovitas Hastings hooajalise allergia all kannatavatel inimestel kevaditi sagedamini ka apelsine ja ingverit süüa.

Lisaks soovitas toitumisspetsialist kevadel toiduvalikusse lisada lehtkapsast, kirjutab Huffpost. Toitumisnõustaja sõnul on selle köögivilja lehtedel antihistamiinne toime, sest need sisaldavad aineid, mis pärsivad histamiini vabanemist ja leevendavad allergia ilminguid.

Histamiin on orgaaniline lämmastikühend, mis vabaneb allergilise reaktsiooni käigus ja vastutab paljude sümptomite, sealhulgas sügeluse, aevastamise ja nohu eest.

Samuti soovitas spetsialist taimede õitsemise ajal süüa sagedamini lõhefileed. See oomega-3-rasvhapete rikas kala võitleb tõhusalt kehas põletike vastu ja vähendab allergia sümptomeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles