Üks liigutus enne autosse istumist hoiab sind noore ja tervena

Naine
Copy
Ära unusta enda eest hoolitseda!
Ära unusta enda eest hoolitseda! Foto: Shutterstock

Enne autoga sõitma hakkamist tuleb kinnitada turvavöö. Kuid enne autosse istumist saab teha ühe lihtsa asja, mille eest nahk ja tervis aitäh ütlevad.

Lisa oma ilu- ja terviseharjumuste sekka veel üks vajalik liigutus, kui sa seda juba teinud ei ole. Paljud ei tee seda just seetõttu, et pole selle peale veel tulnudki.

See vajalik lisaliigutus on oma näo kaitsmine korralikku SPF-kaitset sisaldava näokreemiga. «Autoaknad võivad olla paljudele inimestele oluliseks päikesekiirguse allikaks, eriti kui veedad autoga liigeldes palju aega,» selgitab dermatoloog Hyemin Pomerantz. Sama soovitus kehtib ka busside, rongide ja muude sõiduvahendite kohta.

On selge, et pikk autosõit ei anna sulle sellist päevitust nagu päev läbi rannaliival lebades, kuid eksperdid hoiatavad, et autos päikese käes viibimine võib nahka siiski kahjustada.

Kuna puutume autosõidu ajal päikesega kokku rohkem, kui arvata julgeme, soovitatakse kasutada samu vahendeid enda kaitsmiseks kui õues viibides. Lisaks päikesekreemile tulevad appi õhukesed riided, mis katavad käsivarred, peas võib kanda nokamütsi või kübarat (ettevaatust, et roolis olles peakate vaatevälja ei takistaks) ja silmi kaitsevad kvaliteetsed päikeseprillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles