Peokülaline jahmus, kui magustoiduks serveeriti torti, mille sees beebi mäkerdanud oli

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Traditsioon beebi sünnipäevadel, tordiga mäkerdamine
Traditsioon beebi sünnipäevadel, tordiga mäkerdamine Foto: Shutterstock

Väikelaste sünnipäevad on vanematele ülitähtsad ja nad näevad palju vaeva, et olulised verstapostid meeleolukalt piltidele püüda. 

Üheks beebide sünnipäevade pildistamise traditsiooniks on «smash the cake», ehk tillukesel sünnipäevalapsel lastakse uhkes tordis käsi- ja nägupidi sees plödistada, torti peost süüa, seda laiali loopida ja riietele määrida. Uhke kreemilaadungiga kaetud koogid ongi mõeldud selleks, et need fotodel võimalikult külluslikud ja rikkalikud välja näeksid. Siin pole kohta tagasihoidlikkusele - kuiva keeksiga mängides ei juhtu peale tüütu puru ju midagi, kreem ja erinevad täidised on need, mis piltidele meeleolu loovad. 

Üks ema läks aga Mirrori andmetel veidi liiale ning pakkus lapse poolt räsitud tordist vaagnale allesjäänud jäänuseid külalistele. Võib mõelda, et tegu on õilis, sest toiduraiskamine on eriti praegusel ajal valus patt, aga kui juba lapsele mängimiseks lopsakas kreemitort telliti, siis toidu säästmisest pole küll eriti juttu. Lisaks nagu eelnevalt mainitud, pole need tordid söömiseks mõeldud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles