RÕIVASTE KEEL ⟩ Punaselt vaibalt kohtupinki: staaride riietumisnipid puhta nahaga pääsemiseks

Madis Kartau
, reporter
Copy
Näitleja Gwy­neth Paltrow sisenemas kohtusaali lohvakas kašmiirist pükskostüümis, mis ei paista millegi erilisega silma.
Näitleja Gwy­neth Paltrow sisenemas kohtusaali lohvakas kašmiirist pükskostüümis, mis ei paista millegi erilisega silma. Foto: Jeff Swinger/POOL/AFP/Scanpix

Punasel vaibal säravad kuulsused rabavad andunud austajaid oma imetabaste kostüümidega, kuid kohtupinki sattudes näevad enamasti välja kui hallid hiirekesed – see ei ole juhuslik.

Hollywoodi staarid saavad enamikust tavakodaniku kohustustest sujuvalt kõrvale hiilida või need palgalisele abilisele edasi delegeerida, aga kohtupingist neil pääsu pole. Justitia on pime ja teda ei huvita, mitu Oscarit kellegi kaminasimsil istub.

Pole vahet, milles staari süüdistatakse või süüdistab ta kedagi ise – kohtuuksi kulutav kuulsus tekitab ühiskonnas furoori, mis jätab ta karjäärile rasvase märgi. Omaette ooperiks on kujunenud mitte niivõrd see, mida staar ütleb, vaid see, mida ta kannab. Kohtuskäimisest on saanud etendus, kus publikut enda poolele meelitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles