Eestlanna: kaks korda aastas Botoxit süstida on okei

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Esteetilise meditsiini õde ja podcasti «Ilu ei anna häbeneda!» juht Agve Kask tõdes, et väga paljud eestlased küll kasutavad Botoxit, kuid ei julge seda tunnistada. Saates räägib oma kogemusest Kaisi, kelle sõnul on pigem äge, et meil on ilu säilitamiseks selline võimalus!

Kaisi jagas podcastis avameelselt oma kogemusi Botoxi ja teiste noorendavate protseduuridega. «Ma kavatsen elada 120-aastaseks ja tahan hea välja näha. Ma ei taha, et kuuekümneselt mu nahk vastu maad ripuks,» põhjendas eestlanna.

«Ma olen otsustanud kasutada tänapäeva meditsiini võimalusi, mis on suurepärased. Selles pole midagi häbeneda, vaid pigem on äge, et meil on sellised võimalused,» jätkas enesekindel Kaisi. Naine tunnistas, et laseb endale Botoxit süstida kaks korda aastas ja arvab, et mõistuse piires on kõik korras – sõltlasena ta ennast ei tunne.

Vasakult: Kaisi, Agve Kask ja Mari Laasma.
Vasakult: Kaisi, Agve Kask ja Mari Laasma. Foto: Erakogu

Lastekirurg ja esteetilise meditsiini arst Dr. Mari Laasma sõnul on Botoxi eesmärk lihaseid lõdvestada ja seeläbi miimikakorste vähendada, andes nahale siledama ja nooruslikuma välimuse. «Botox on muutunud tavapäraseks protseduuriks paljudele, kes soovivad säilitada nooruslikku välimust ja seda tehakse lausa mitu korda aastas,» selgitas arst. 

Laasma on aru saanud, et tema jääb igast heast asjast sõltuvusse, olgu selleks siis trenn või midagi muud, mis tekitab hea enesetunde. «Kui ma vaatan peeglisse ja näen enda jaoks säravamat, värskemat, õnnelikumat väljanägemist, siis loomulikult tekitab see sõltuvust. See on hea sõltuvus, mis ei ole tervist kahjustav. See on minu enda keha ja ma ise tunnen, mis on minu kehale hea. Kui ma olen õnnelik, siis miks mitte?» arutleb ta.

Lisaks vananemisprotsessi aeglustamisele pakub botuliintoksiin ravi ka liighigistamise, peavalu ja hammaste krigistamise korral. Hinnanguliselt kasutab Botoxit maailmas 11 miljonit inimest, mis teeb sellest UCSF Healthi andmetel ühe kõige levinuma mittekirurgilise kosmeetilise protseduuri.

Podcastis vastati mitmetele küsimustele, nagu: kas Botoxist saab sõltuvusse jääda? Mida Botox lisaks kortsude silumisele veel teeb? Lisaks arutleti, miks muutub otsmik raskeks, kulmud «bätmännilikuks» ja mida see sinu naeratusega teeb. Vesteldi ka järelhooldusest, mida tohib ja mida ei tohi teha pärast botuliintoksiini protseduuri, ning võimalikest tüsistustest ja kõrvalmõjudest. Täispikka saadet saad kuulata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles