Kummaline foobia: naine kardab vannivett

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Darcey Croftil oli üle 30 aasta halvav hirm voolava vannivee ees.
Darcey Croftil oli üle 30 aasta halvav hirm voolava vannivee ees. Foto: Madeline Croft / SWNS/Scanpix

Briti naisel Darcey Croftil on kummaline hirm, mis on vaevanud teda juba lapsepõlvest saadik. Kui ta oli kõigest nelja-aastane, vaatas ta vannist pealt, kuidas lagi tema ema kohal läbi kukkus. Selle tagajärjel voolas vannivesi üle serva ja tabas ta ema.

«Arvasin, et terve maja variseb kokku. Oma väikeses nelja-aastases peas arvasin tõesti, et mu ema on surnud ja mina suren järgmisena. Mu emaga oli kõik täiesti korras ja ta ilmselt ei mõistnudki, kui traumeeriv see minu jaoks oli, kuid ma ei suutnud neid emotsioone kunagi töödelda.»

Kui Darcey oli 13, hoidis klassikaaslane teda vee all, kuni ta tundis end rahulikult ja eufooriliselt – teisisõnu ta oli uppumise äärel. Ja aasta hiljem minestas ta vannis ja sai peahaava. Kõik see koos tekitas tal meeletu hirmu ülevoolavate vannide ja suurte veekogude ees. «See ei ole veehirm – ma armastan ujuda ja tegelikult ka vannis käia. Kardan ülevoolavat või loksuvat vett, näiteks ummistunud tualette, täis valamuid, ülevoolavaid vanne, mistahes vannitoa stsenaariume.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles