ETTEVAATUST 2 tavalist, aga ränka viga, mida inimesed juukseid pestes teevad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Juusteekspert Nicole Petty avaldab vead, mida inimesed kogemata teevad juusteid pestes. Ta soovitab pesta oma juukseid 38-kraadise või sellest jahedama veega, et juuksekarva kaitsev kiht sulguks. Nii sulgub niiskus juustesse ja on väiksem tõenäosus, et tekib kõõm. Samuti on juuksed läikivamad.

«Kuigi kuum vesi võib olla kasulik, et aidata toodetel sügavale juuste sisse imenduda, võib see ka juustest eemaldada loomuliku rasu. See aga põhjustab kuivust ja sellele järgneb ülearune rasu tootmine, et kompenseerida kuivust,» selgitas Petty. «Peanahk hakkab ketendama ja sügelema ning juuksed muutuvad kuivaks ja hapraks ning hakkavad murduma. Selle asemel loputa juukseid leige veega, et säilitada juustes olevad loomulik õli ja niiskus.»

Ühtlasi soovitab Petty piirduda juuksepesuga kaks-kolm korda nädalas. «Juustepesu sagedus sõltub juuksetüübist ja elustiilist, kuid liigne pesemine on levinud viga, mis tegelikult kahjustab juukseid,» avaldas ta. Ka liigne pesemine eemaldab loomuliku rasu ning sama kompenseerimismehhanism hakkab tööle, vahendab New York Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles