Kuidas suvel nii hea välja näha, et isegi maasikad kadedusest kahvatavad? (1)

Copy

Tiina Talumehe kevadine moeetendus mõjus nagu värske üllatus. «See salatiroheline puuvillabroderiiga särkkleit viib sind turule esimeste maasikate järele. Kindlasti tuleb arvestada maasikate kadedusega, kui nad näevad, kes turu tõeline maasikas on.»

Kas moodi saab tõesti nii muhedalt kommenteerida, nagu õhtujuht Aleksander Eeri Laupmaa seda just teeb? Tiina Talumees üllatas taas!

Nagu Dior peale Teist maailmasõda

Mõni pikaajalisem moefänn mäletab veel Silueti moeetendusi ja Ell-Maaja Randküla kommentaare mudelitele. Mõni moeajalooguru teab ka selle traditsiooni algust Diori moemajas, kus disainer tuli geniaalsele ideele mudelid nummerdada ja koos selgitustega lavale saata. Vahepealsed aastad on selle traditsiooni varju jätnud, mood kappab lavale kiires tempos ja valju muusika saatel ning publikul peab olema enesel oidu märgata, mis on mis.

«Meie moeetendus toimus intiimses moemajas ja tahtsime pakkuda midagi uut, emotsionaalsemat,» selgitab moelooja Tiina Talumees (pildil). «Nii tulid meile pähe ammused Chaneli ja Diori etendused, mis sõjajärgsel ajal just samas võtmes läbi viidi.»

Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO:
Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO: Foto: Kalev Lilleorg

Unistused kleidi kujul

«Teie ees on taevasinine helgete unistuste plisseerkleit. Paljaste õlgadega võrgutav suviste pidude kroonijuveel. Ole kauneim külaline igas pulmas ja poejärjekorras,» kirjeldab Aleksander sensuaalsel toonil. See on ühtaegu informatiivne ja humoorikas. Külaliste suud on kõrvuni ja silmad säravad.

«Meil on moestuudio 25. juubeliaasta,» jutustab Talumees. «Kuid lisaks sellele, et meil on soov tähistada, tunnetan ka, et inimesed vajavad midagi, mis neid emotsionaalselt laeks. Mis tooks lootust, armastust ja päikese tagasi taevasse. Talv on olnud väga raske, sõda ja kogu see rusuv foon, see on kurnav. Tahaks vabamalt hingata!»

Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO:
Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO: Foto: Kalev Lilleorg

Moelooja lubab, et mitte ainult täies õies kevad, vaid ka suvine valgete ööde romantika on kohe-kohe kohal. Miks mitte end juba praegu selle unistuse lainele häälestada?

«Ma armastan suvel musta,» avaldab disainer. «Minu enda lemmikasi kogu kollektsioonist on õlgu paljastav must kleit. Talvel, pimedatel õhtutel on tore kanda heledat, aga suve valgetel öödel just tumedat. See on hästi silmatorkav ja päevitunud naha kõrval nii sensuaalne!»

Tiina Talumees, kevad 2023 FOTO:
Tiina Talumees, kevad 2023 FOTO: Foto: Mai Grepp
Safiirsinine liblikakleit uhke seljadekolteega.
Safiirsinine liblikakleit uhke seljadekolteega. Foto: Kalev Lilleorg

Ukraina elupuud ja liblikatiivad

Talumehe uues kollektsioonis aga lokkab terve värvide pillerkaar – valgest broderiipitsist päikeseloojangutoonide, siniste paleti, fuksia ja salatiroheliseni. Värskust kui palju! Lisaks õitseb mitmetel kleitidel Tiina enda loodud originaalprint, mis loodud Ukraina elupuu ainetel – see on armastuse, hoidmise ja voolamise sümbol. Ning lendu tõstvat positiivsust toob ka liblikaprint neljas eri gammas.

Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO:
Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO: Foto: Kalev Lilleorg
Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO:
Tiina Talumees, kevadkollektsioon 2023. FOTO: Foto: Kalev Lilleorg
Hüatsindililla pitsdetailidega kleit, mis tõmbab kavalere nagu kärbsepaber.
Hüatsindililla pitsdetailidega kleit, mis tõmbab kavalere nagu kärbsepaber. Foto: Kalev Lilleorg

Kollektsioon «Sunrise» tähistab uute alguste rõõmu ja lubab ka veidike vallatust.

«Siin on hüatsindililla läbipaistvate kelmikate pitsdetailidega kleidike, milles sirelite foonil tervislikku taimeteed rüübata, samal ajal kui kavaleride järjekord küla keskplatsini ulatub,» kirjeldab õhtujuht järjekordset kleidikujulist unelmat. Publik plaksutab. Lavale sammub 34 värvikirglikku komplekti, millele paneb krooni tõeline muinasjutuprintsessikleit – smaragdroheline taftkleit rõhutab taljet ning luksuslik kleidisaba kahiseb. Kui on olemas hingekosutusena mõjuv mood, siis just seda ma hetkel oma silme ees imetlengi.

«Siidtaftidest mulle meeldib just see kõige taftisem ja luksuslikum,» õhkab Tiina Talumees. «Selle kanga võlu ongi kohevuses ja suursugususes. Rõõmustav naiselik glamuur, mis teeb pai. Minu jaoks on see kollektsioon ilusa elu sümbol, mis tuleb tagasi pärast sõda.»

Lavendlitooni siidtaftist särkkleit, mis säraks üle roosiaia peo.
Lavendlitooni siidtaftist särkkleit, mis säraks üle roosiaia peo. Foto: Kalev Lilleorg
Kleit, mis ka südasuvised maasikad kadedaks ajaks.
Kleit, mis ka südasuvised maasikad kadedaks ajaks. Foto: Kalev Lilleorg

VAATA KA SUURT GALERIID!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles