Hilinesid kohtumisele? Nende 6 nipi abil saad olukorra päästa

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tööintervjuule või kohtumisele hilinemine võib olla halb viga, mis võib sinu edasised šansid ära nullida. Kuid kui sa tead, kuidas keerukast olukorrast välja vingerdada, võid hoopis plusspunkte teenida.

Tõenäoliselt on enamik meist mingil hetkel tööintervjuule või mõnele teisele tähtsale kohtumisele hilinenud. Halvimal juhul võib tegu olla eksitusega, mis maksab sulle töökoha. Hiljaks jäänud inimese peale ei vaadata hästi – see jätab temast enamasti halva ja ebausaldusväärse kuvandi.

Isegi kui hiljaks jäämine sinu võimalusi ei mõjuta, on ikkagi piinlik hilineda, sest teised ootavad sind.

Kui sa jääd tööintervjuule või mõnele tähtsale kohtumisele hiljaks, saad kahju heastada järgmise 6 nipi abil:

1. Ära satu paanikasse ega anna alla! Ära mitte mingil juhul jäta kohtumist vahele. isegi kui jääd hiljaks, mine ikkagi kohale!

2. Veendu, et sul oleks kodust lahkudes kaasas inimese telefoninumber, kellega kohtud. Kui märkad teel, et jääd ummikusse või sinu buss hilineb, helista inimesele, kes sind ootab ja teavita teda, et võid hiljaks jääda.

3. Kohale jõudes võta paar minutit vaikset aega enda jaoks: hinga rahulikult sisse ja välja, rahune ja veendu, et su meik poleks laiali.

4. Ära hakka pikalt seletama, miks sa hilinesid, sest tavaliselt teeb see olukorra veel hullemaks. Selgita lühidalt, miks hilinesid ja ära tule enam teema juurde tagasi.

5. Siiski tuleb hilinemise pärast kindlasti vabandada.

6. Sa ei saa endale enam vigu lubada, nii et kohtumisel peab kõik tõesti hästi minema! Käitu kohtumisel kenasti ja ole tavalisest meeldivam. Sa pead kohtumise muutma sedavõrd positiivseks, et inimesed enam ei mäletagi, et sa jäid hiljaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles