SEE TÖÖTAB Just seda toidulisandit tuleks päevade ajal võtta

Naine
Copy
Foto: Pexels / CC0 Licence

Menstruatsioon võib igal naisel põhjustada täiesti erinevaid sümptomeid. Sellegipoolest soovitavad arstid kõigil naistel võtta sel perioodil ühte toidulisandit, et päevad mööduksid rahulikumalt ja mugavamalt.

Menstruatsiooni ajal kaebab enamik naisi enesetunde järsu halvenemise üle. Lisaks puhitusele ja turses kehale on kõige ebameeldivam eriti just valu alakõhus. Kuid kas teadsid, et neid sümptomeid on võimalik vähendada või täielikult vältida? 

Mõnikord tekivad tualetis käimisega raskused just menstruatsiooni ajal. See on tingitud hormooni progesterooni taseme langusest. Arstid seostavad ebamugavustunnet vedelikupeetusega kehas, mille tagajärjel võib tekkida ka kõhukinnisus. Lisaks võivad mõned naised menstruatsiooni ajal kogeda hemorroidide süvenemist, mis teisest küljest jällegi kaovad kohe pärast päevade lõppu.

Seetõttu soovitavad arstid vahetult enne menstruatsiooni suurendada kiudainete hulka igapäevases toidus. Või hakka võtma kiudainerikast toidulisandit, mis sisaldab kliid, psülliumi ja piimhappebaktereid.

Täiendav kiudainete tarbimine aitab ennetada tualetis käimisega seotud probleeme ja vähendada roojamisest tekkivat valu. Seda seetõttu, et kehasse sattudes psülliumi kestad paisuvad, imades endasse vedelikku ja aidates hõlbustada väljaheidete läbimist soolestikus. Peamine on meeles pidada, et juua tuleb palju vett, et aidata kiudainetel oma tööd teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles