VAATAN VALJULT TikToki nipp aitas kadunud lapse leida mõne minutiga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Üks ehmunud, kuid õnnelik ema jagab kõikidele teistele lapsevanematele nippi, kuidas ta oma kadunud lapse vaid paari minutiga üles leidis. Otsingunippi nimetatakse «otsin valjult». 

Pulmafotograafina leiba teeniv Krista Piper viis oma kolmeaastase tütre hiiglaslikule mänguplatsile, mis oli lisaks suurele pindalale ka sopistatud ja täis väikeseid nurgataguseid. Tütar Lily seikles seal suure innuga ja hetkel, kui Krista korraks teise lapsevanemaga vestles, kadus tütar silmist. 

Krista vaatas mõnikümmend sekundit niisama ringi ja otsis tuttavad peanuppu, aga ta ei näinud oma tütart kuskil ja teda valdas paanika. 

Alguses hakkas Krista tütart nimepidi hõikuma, kuid tulutult ja seejärel lõi tal peas tuluke põlema. Ta oli näinud hiljuti TikTokis juhist, kus kadunud last ei otsita mitte nimepidi, sest seda teab vaid laps ise. Hoopiski tuleb hõigata lapse tunnusmärke: «Roosa kleit! Roosa Minni-hiirega kleit», ja nii edasi. 

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

«Kindlasti oli inimesi, kes mind hulluks pidasid, aga mul oli laps kadunud ja mul oli sellest täiesti ükskõik. Iga sekund tundus minu jaoks igavikuna.» Krista lisas, et olekski võinud hõigata ka tunnuseid nagu vanus ja juuksevärv, aga esimese paanikaga ei tulnud need lihtsalt meelde. Teised lapsevanemad said mõne hetkega aru, et tegu on kadunud lapse otsimisega ja ühinesid Kristaga. Mõne minutiga oli õnneks tema tütar üles leitud ja lugu sai õnneliku lõpu. 

Kommenteerijad kiidavad ideed taevani ja tänavad, et Krista nii olulisel teemal head nõu jagas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles