ÄRA SINA PROOVI Just selle staaride dieedi tõttu ei saa väga paljud enam lapsi

Naine
Copy
Jennifer Lopez.
Jennifer Lopez. Foto: DAVID SWANSON / Reuters / Scanpix

Paljude kuulsuste lemmikuks saanud vahelduv paastumine võib põhjustada probleeme eostumisega. Vastav uuring avaldati portaalis Royal Society Publishing.

On teada, et see dieet hõlmab toidukordade vaheliste ajavahemike jälgimist. Norwichi East Anglia ülikooli teadlased nimetasid seda tüüpi dieeti tõhusaks kehakaalu langetamiseks, kuid samal ajal võib see negatiivselt mõjutada reproduktiivfunktsiooni või põhjustada viljatust, täpsustasid nad.

Briti teadlased analüüsisid, kuidas toitumine mõjutab sebrakala sigimist – nad mõõtsid 24 katsealusel sperma ja munarakkude tootmist ning kontrollisid ka järglaste kvaliteeti. Selgus, et pärast pikaajalist nälgimist langes isaste kalade spermatosoidide ja emaste munarakkude kvaliteet ning samal ajal halvenes ka järglaste kvaliteet.

Teadlased rõhutavad, et kui muidu teeb mõistlikult paastumine tervisele head, siis äärmustesse kaldudes võtab see hiljem kehalt liiga palju lõivu. Samas rõhutasid bioloogid, et saadud tulemusi ei saa ainevahetuse erinevuste tõttu otseselt võrrelda imetajatega.

Märgitakse, et vahelduvat paastumist on jälginud staarid, nagu Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Cameron Diaz ja Mark Wahlberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles