JUUKSUR ANNAB NÕU ⟩ Väärt hooldusnipid, et eestlannade blondid juuksed säraksid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Väga paljud eestlannad on blondide juustega, mis on väga kaunid, kuid et kiharad püsiksid terved ja tugevad, vajavad nad siiski erilist hoolt. 

Juuksur Kadi Ploomil on suur osa kliente just blondiinid. «Mul tõesti on kõige rohkem heledapäiseid kliente. Ilusad valged juuksed nõuavad juuksurilt kogemusi ja oskuseid, aga kodus tuleb ka soenguga vaeva näha, et tulemus kaunis püsiks.» Kadi jagabki koduseid nippe, kuidas enda blondide juuste eest igapäevaselt hoolt kanda. 

Kadi alustab oma õpetussõnu selgitades heledate juuste hingeelu: «Oluline on mõista, et blond juus omandabki ajapikku sooja tooni. Selle põhjuseks võib olla nii rauarikas kraanivesi, kui juukse enda sees olevad naturaalsed pigmendid.» Ta lohutab, et toonija kulub ajaga juustest välja ja siis ongi aeg uus salongiaeg panna, et tooni värskendada. 

Kollaseks kulumist saab aeglustada, pestes juukseid umbes kord nädalas hõbešampooniga ja kasutades hõbemaski. Oluline on hõbetoodete puhul teada, et need kuivatavad juukseid, seetõttu on väga tähtis kasutada pärast pesu niisutavaid maske. Kellel on peenem juus võib hõbeshampooni segada üks-ühele niisutava shampooniga.

Blond juus on hapram ja vajab suuremat hoolt, et olla terve, siidine ja särav

  • Kasuta kord nädalas hõbešampooni, -maski või mõlemat
  • Niisuta vähemalt kord nädalas juukseid niisutava maskiga. Hoia seda tavapärasest palsamist kauem peas, nii umbes pool tundi 
  • Kanna juukseotstesse iga päev  hooldavat seerumit
  • Kui sinu koduses kraanivees on rauaühendeid, siis kasuta kord nädalas sügavpuhastavat šampooni
  • Ära kammi märgi juukseid
  • Pese harvem juukseid ja kasuta kuivšampooni
  • Kasuta kuumtöötlusel alati kuumakaitset
  • Vali blondeerimistöö puhul alati K18, mis taastab pärast töötlust juuksesillad ja on seetõttu juustele hell ning tõhus 

Kadi on alati valmis küsimustele vastama ja tema tegemistel saab silma peal hoida Facebooki lehel Hair & MUA by Kadi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles