MIDA SINA ARVAD? ⟩ 11-aastane miljonär on sattunud kriitikalaviini alla

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Sotsiaalmeedia on võimas – sedavõrd, et see on muutnud Austraalia lapse multimiljonäriks vanuses, mil enamik vaatab veel multikaid. Vaid 11-aastaselt on ta rahaliselt eluks ajaks kindlustatud, kuid nii mõnedki arvavad, et äri ajamine ei passi lapsele.

11-aastane miljonärist sisulooja Pixie Curtis on teeninud mänguasjade ja juukseaksessuaaride müügiga miljoneid dollareid. Tema edu on toonud talle hulganisti fänne. Koos oma väikevenna Hunteriga naudib ta luksuslikku elu, millest enamik võib vaid unistada.

Ema Roxy on öelnud, et Pixie saaks juba 15-aastaselt pensionile jääda. Tüdruku vanemad aitasid tal koroonapandeemia ajal luua firma, mis müüb näpuspinnereid ja toob väikesele tüdrukule sisse kümneid tuhandeid dollareid kuus. Kuid Pixiel on ka metsikult populaarne tüdrukutele mõeldud juukseaksessuaaride sari Pixie's Bows ning ta on lisaks hargnenud mänguasjaärisse, müües lastele mõeldud kitti ja lima.

Pixie Instagramist saab imetleda 11-aastase miljonäri väärikat elustiili. Talle meeldib osta kallist kosmeetikat, nahahooldustooteid ja riideid. Hiljaaegu soetas ta endale näiteks huuli prunti ajava läike ja kallid Uggi saapad – millest ta tõenäoliselt poole aasta pärast välja kasvab.

Sestap on Pixie tekitanud inimestes vastakaid reaktsioone. Paljud leiavad, et ta on sellise elustiili jaoks liiga noor ja ema peaks laskma tal laps olla.

«Miks on 11-aastasele vaja huuli suurendavat läiget?» nõudis üks Instagrami kasutaja. «See tüdruk vajab vanemaks saades palju teraapiat.» Paljude arvates ei peaks 11-aastane kasutama kosmeetikat, et varjata oma «iluvigu».

Teisi häirib, et Pixie nii palju mõttetut träna ostab. «Mul on suurepärane idee,» kirjutas üks Instagrami kasutaja. «Sõitke oma kohalikku Randwicki lastehaiglasse ja veetke päev lastega, kellel pole nii hästi läinud.»

Pixiet on varemgi raharaiskamise pärast hurjutatud. 2022. aastal tekitas tema uhke kümneid tuhandeid dollareid maksma läinud sünnipäevapidu nii palju pahameelt, et tüdruku ema läks Austraalia hommikusaatesse «Today» teda kaitsma, kirjutab Your Tango.

«Igaühel on oma arvamus,» rääkis Roxy saates. «Tegelikult on aga elu lühike ja ma tahan, et mu lastel oleksid parimad võimalused. Ja kui me saame seda endale lubada, tegeledes samal ajal ka heategevusega, siis pole selles midagi halba.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles