Stella Assange – abielu maailmakuulsa vangiga

Betty Ester-Väljaots
Copy
Stella Assange koos poegade Maxi ja Gab-
rieliga enne pulmatseremooniat.
FOTO: Dylan Martinez/Pool/REUTERS/Scanpix
Stella Assange koos poegade Maxi ja Gab- rieliga enne pulmatseremooniat. FOTO: Dylan Martinez/Pool/REUTERS/Scanpix Foto: Dylan Martinez

Kujutage ette, et enne oma abikaasaga kohtumist peate andma sõrmejäljed ning laskma ennast läbi otsida ja narkokoeral üle nuusutada. Just sellise tähelepanu osaks saab Stella Assange, kui läheb külastama oma kurikuulsat meest Julian Assange’i, kes on andmevõrgustiku WikiLeaks asutaja ja üks kuulsamaid vange Inglismaal.

Austraalia päritolu osav häkkija Julian Assange (51) sattus pahandustesse aastal 2010, kui avaldas USA riigisaladusi militaarsete tegevuste üksikasjade kohta. Lisaks sai ta Rootsist kaela kaks vägistamissüüdistust oma endistelt kolleegidelt. Assange kaotas kohtuvaidluse, millega Rootsi riik nõudis tema väljaandmist. Assange läks pakku Londonis asuvasse Ecuadori saatkonda, kust sai poliitilist varjupaika. Saatkonnas elas Assange seitse aastat nagu kuninga kass. Pärast WikiLeaksi skandaali maailmakuulsaks saanud mees pälvis ka ohtralt daamide tähelepanu. Väidetavalt ei ole täpselt teada, palju on Assange’il lapsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles