Kuninganna Camilla pidi loobuma oma lemmikhobist – «Ma olen liiga vana»

Naine
Copy
Kuninganna Camilla.
Kuninganna Camilla. Foto: ANDREAS GORA / POOL / Scanpix

Camillat ja möödunud aastal surnud kuninganna Elizabeth IIt ühendas hobi, mis on uuele kuningannale nüüd liig. Põhjuseks toob naine oma kõrge vanuse.

Hobused ja ratsasport on olnud paljude Suurbritannia kuningliku pere liikmete olulised hobid. Ka kuninganna Camilla pole selle poolest erand. Teatavasti on kuningas Charlesi abikaasa armastanud hobuseid ja ratsutamist juba väikesest peale.

Nüüd aga on Camilla pidanud oma hobist vähemalt osaliselt loobuma, edastab Daily Mail.

Eelmisel nädalal Saksamaale visiidile läinud 75-aastane Camilla ütles Hamburgi kohalikele koolilastele, et ta hakkab ratsutamiseks vanaks jääma. «Mul oli hobuseid, kellega ma ratsutasin, aga kahjuks enam mitte. Ma arvan, et olen liiga vana,» sõnas kuninganna lastele.

Camilla lisas aga, et tal on endiselt võidusõiduhobuseid. «Eile õhtul vaatasin ekraanilt ühe varsa sündi. See oli väga põnev,» rääkis ta koolilastele.

Camilla pole end hobuste maailmast täielikult lahku löönud. Nüüd juhib ta kuninglikku hobusetalli, mis pärast kuninganna Elizabethi surma tema hoole alla anti. 

Teadaolevalt oli Elizabeth II lausa fanaatiline hobuseinimene, kes ronis veel ka üle 90-aastaselt hobuse selga. Võidusõiduhobustega seotud küsimustes Elizabethi nõunikuna tegutsenud John Warreni sõnul on Camilla kirg hobuste vastu väga sarnane ämma omaga.

Isegi kui Camillal ratsutamine enam ei õnnestu, püüab kuninganna nii palju kui võimalik hobustega edasi tegeleda, toetades ratsaspordiga seotud heategevusorganisatsioone. Ta osaleb regulaarselt Cheltenhami kuulsatel võistlustel ja külastab sageli ka ratsakoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles