Kaheaastane laps päästis oma perekonna põlevast majast

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Eestis on töökorras suitsuandur kohustuslik
Eestis on töökorras suitsuandur kohustuslik Foto: Shutterstock

Austraalias Adelaide'is süttis esmaspäeva hommikul enne kella 9 eramu, milles viibisid kaks täiskasvanut ja väike laps.

Tulekahju ajal viibisid majas kaheaastane väikelaps ja tema vanaema ning vanaisa. Poisi ema oli õnnetuse ajal tööl.

Väikelaps märkas majas suitsu ja rääkis sellest kiiresti vanaisale. Leekides maja kustutanud tuletõrjujate sõnul ei olnud majas ühtegi töökorras suitsuandurit, seetõttu ei märganudki kodus viibinud täiskasvanud hädaohtu.

Metropolitan Fire Service'i pressiesindaja Phil Rogersi sõnul on selline turvarisk lubamatu. «Sel korral inimohvreid ei olnud, aga see tulekahju oleks võinud olla väga traagilise lõpuga.»

Väikelapsele ja majas viibinud kahele täiskasvanule anti sündmuskohal esmaabi. Miks tulekahju puhkes, pole veel teada, selle kohta on algatatud uurimine. Esmapilgul uurijad midagi kuritegelikku ei kahtlusta.

Eestis on alates 2009. aastast suitsuandur kohustuslik kõikides eluruumides. See tähendab, et igas kodus peab olema vähemalt üks töökorras suitsuandur. Soovituslik on paigaldada suitsuandur igale korrusele või isegi igasse tuppa (va köök ja vannituba).

Ainus, mis tulekahju õigel ajal avastada aitab, on töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur. Loe lähemalt päästeameti tuleohutuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles