Naine lõi juuksepesule käega: ma pole eales parem välja näinud (1)

Naine
Copy

52-aastane Suurbritannias elav Clare Sandiford on leidnud omapärase ilunipi. Juukseid peseb ta korra kuus. Vähe sellest, et ta hoiab niiviisi terve varanduse kokku, näeb ta enda sõnul välja ka parem kui kunagi varem!

Vaimse tervise spetsialistina töötav Clare elab koos abikaasa ja teismelise tütrega – viimane mõistagi häbeneb ema pesemisharjumusi. «Ma pesin oma juukseid ülepäeva, sest see on norm,» selgitas Clare. «Ma ei suutnud taluda mõtet, et keegi kirtsutab nina mu rasvaste juuste peale. Aga kui mu kael hakkas eelmisel kevadel valutama, oli kolm korda nädalas juuste pesemine, kuivatamine ja stiliseerimine lihtsalt liiga suur pingutus.»

Alguses kasutas Clare looduslikku šampooni, et hoida rasu peast eemal. Siis kraapis ta juukseid päevade kaupa hobusesappa, püüdes mitte mõelda peas olevale rasvapuntrale, kui ta oma iganädalast poetiiru tegi.

«Ma muutusin laisaks,» tunnistas ta. «Enne kui ma tähelegi panin, oli möödunud kolm nädalat ja pool pead kubises rasust. Alguses kartsin, et inimesed märkavad seda ja mõtlevad, et olen räpane ja haisev. Siis mõtlesin – keda huvitab? Ma töötan kodus, nii et keegi ei näe, kui mu juuksed näevad natuke mustad välja. Ja mind ei häiri see, mida arvavad Tescos ostlejad.»

Clare'i juustele kulus kolm kuud (mille hulgas umbes kolm juuksepesu), et nad kohaneksid uue harjumusega ja lõpetaksid nii rohke rasu tootmise. Siis hakkas ta ka tulemusi nägema. «Mu juuksed kasvasid kiiresti ning olid läikivad ja tugevad. Isegi mu tütar ütles, et need näevad head välja,» ütles ta. «Enne oli tal piinlik, aga mind see ei huvita.»

Clare’il kulub aastas vaid üks pudel šampooni ja ta säästab oma veearvelt sadu eurosid. «Ma kasutan ainult hernesuurust kogust šampooni, et mustus peanaha küljest lahti saada,» paljastas ta. «Kui trollid mind solvavad või räpakotiks sõimavad, siis ma ei kuula. Nad on ebakindlad ja ilmselt kadedad. Ma ei muretse selle pärast, et mu juuksed haisevad, sest ma eelistan looduslikke lõhnu – parfüümid on minu jaoks liiga tugevad. Minu nõuanne on, et kui te pole seda proovinud, siis ärge mõistke hukka. Minu juuste pesemata jätmine sai alguse laiskusest, kuid mu juuksed ei ole kunagi varem paremad välja näinud,» kirjutab The Sun.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles