PEKID SÄRISEMA See väike muudatus aitab paari kuuga mitu kilo kaotada

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Edukas kaalulangetaja enne ja pärast kilode kaotamist
Edukas kaalulangetaja enne ja pärast kilode kaotamist Foto: Shutterstock

Toitumisspetsialist Patrik Borgi sõnul on edukaimad need kaalulangetamised, mida ei ole alustatud mitte välimuse, vaid tervise parandamiseks. Toome siin välja ühe lihtsa muudatuse, millega on võimalik märkamatult paari kuuga 3–4 kilo kaotada.

Kaalulangetuse juures pole tähtis ainult see, mida ja kui palju me sööme, vaid ka mis joogid menüüsse kuuluvad. Jättes toiduvalikust välja sinna mittesobilikud joogid, on muutus kerge tulema.

Kuigi edukas ja järjepidev kaalulangetus on mitme vajaliku muudatuse koosluse tulemus ja lihtsat valemit pole, on võimalik ühe nipiga päevaseid tarbitud kaloreid märgatavalt vähendada ja seeläbi mitme kilo võrra saleneda. «Kasvõi ühe asja muutmine toob juba väikese kaalulanguse kaasa,» julgustab Borg.

Üheks selliseks teguriks on suhkrut sisaldavad joogid, nagu karastusjoogid, mahlad, energiajoogid, lisanditega kohvijoogid ja ka ekslikult tervislikeks peetavad pudeldatud suhkrurikkad maitseveed.

Kui teil on harjumus neid jooke juua, jätke need oma menüüst välja ja spetsialisti hinnangul peegeldub see juba paari kuu pärast tuntavalt kahanenud kaalunumbris. 

Paljude jaoks on joogid toitumises tüüpiline pimeala, mille mõju ei pruugita kaalujälgimisel isegi arvesse võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles