Eesti juurtega staardisainer oma vähidiagnoosist: ärge eirake mammograafiauuringute kutseid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kelly Hoppen
Kelly Hoppen Foto: ROS/Capital Pictures/Scanpix

Maailmakuulus sisekujundaja Kelly Hoppen räägib oma rumalusest, kui ta vältis kaheksa aastat kutseid mammograafi juurde. Ta soovib lugejatele südamele panna, et enda tervist tuleb regulaarselt kontrollida ka siis, kui otseseid vaevuseid ei ole. 

63-aastane Kelly Hoppen kirjeldas, kuidas ta jättis mõned sõeluuringu kutsed niisama tähelepanuta, mõned ajad broneeris küll ka ise, kuid alati tühistas need ilma kohale minemata. 

Ajalehele Daily Mail ütles ta: «See oli minust väga rumal tegu, mistõttu ma sellest praegu räägingi. Soovin teisi hoiatada, et ärge kartke uuringutele minna.»

Kelly Hoppen on Briti sisekujundaja, kes on kirjutanud arvukaid raamatuid, osalenud lugematutes telesaadetes ja loonud enda sisekujundusimpeeriumi. Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas sündinud Kelly ema Stephanie Hoppen (neiupõlvenimega Shub) on eesti-juudi päritolu. Kelly kasutütar on näitlejanna Sienna Miller. 
Allikas: Wikipedia

Selgub, et nende perekonnas on rinnavähki ka varem esinenud, nimelt põdes ränka haigust ka tema ema. «Arsti poole pöörduma sundis mind pigem intuitsioon, kui vajadus, nimelt hakkas mind häirima mälestus minu ema haigestumisest, kui ta oli sama vana kui mina praegu.» 

Pärast mammograafiat saadeti Kelly ultrahelisse ja võeti koeproovid. Tema sõnul oli kasvaja kahes kohas piimanäärmetes ning need opereeriti. Kelly ütles, et oli üliõnnelik, kui talle järelkontrollis öeldi, et vähk pole edasi levinud ning nüüd on naine kindel, et paraneb täielikult. 

Rääkides vähi naasmise võimalusest kinnitas Hoppen, et ta ei jäta enam kunagi ühtegi kontrolli vahele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles