VIDEO ⟩ Krokodillitalitaja avaldab, mis on tema töö juures kõige raskem

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Floridas elav Savannah Boan on veetnud pea kogu elu alligaatoritega ujudes ja krokodillidega kallistades. Krokodillitalitaja aga tõdeb, et mehi satub tema ellu harva – võimalik, et üks põhjus on Ricardo, hiiglaslik Kuuba krokodill, kes on Savannah’ lemmikpoiss.

«Ma usun, et enamik inimesi kardab kohtuda sellise tugeva naisega, kes töötab iga päev eelajalooliste metsloomadega,» ütles Savannah. «Võib-olla nad kardavad mind. Võib-olla nad kardavad loomi, kellega ma töötan. Võib-olla arvavad nad, et ma olen hull. Ma ei ole kindel. Minu tulevane peaks olema samasugune superkangelane nagu mina, ja seda on üsna raske leida. Mulle meeldivad alligaatorid ja krokodillid niikuinii rohkem.»

Savannah, kes on alati olnud loomasõber, oli harjunud väiksemate krokodillide ja sisalike eest hoolitsemisega, kui ta töötas Californias roomajate loomaaias. Tema vastutus kasvas, kui ta asus seitse aastat tagasi tööle teemapargis Gatorland, kus tuli hakata tegelema kaks korda suuremate krokodillidega kui seni. Tema töö hoiab teda hõivatuna, nii et meeste jaoks pole nagunii aega.

Milline aga näeb välja krokodillitalitaja tööpäev? Savannah läheb tööle varahommikul ja kontrollib kõiki enda hoole all olevaid loomi: söödab neid, seab sisse pesapaiku jne. Tema tiiva all on igasugu krokodille ja alligaatoreid. «Gatorland on väga turvaline park, kuid oht on alati osa päevast,» tõdeb ta.

Kord pillas üks naine oma telefoni teemapargis järve ja nad pidid selle kättesaamiseks paadiga pimedasse silla alla sõitma. Seejuures sattusid nad vastamisi nelja meetri pikkuse alligaatoriga, kuid ründamise asemel ta õnneks ehmus. «Ma arvan, et me võisime ta unest äratada. Ta pööras hooga ringi, pritsides meid oma sabaga märjaks. Me lasime sealt kiiresti jalga. Telefoni päästsime siiski ära.»

Savannah’ pere arvab, et ta on leidnud endale täpselt sobiva töö, sest ta taris juba väikse tüdrukuna koju putukaid, madusid, sisalikke ja muid seesuguseid tegelasi. Ehkki Savannah armastab kõiki oma hoolealuseid, on tal mõned lemmikud, näiteks krokodillid Ricardo ja Dundee ning alligaator Jaws, vahendab Daily Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles