Printsess Diana autojuhi lähedased mõistsid Netflixi hukka: nad isegi ei hoiatanud meid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Elizabeth Debick printsess Diana rollis
Elizabeth Debick printsess Diana rollis Foto: Keith Bernstein/Netflix/AP/Scanpix

Printsess Diana autojuhi Henri Pauli vend ja parim sõber mõistsid Netflixi sarja «The Cwown» tõsiselt hukka. «Miks on vaja veel üle laipade minna?»

Netflixi seriaali «The Crown» viimane osa kajastab laastavat kolme inimese surmaga lõppenud õnnetust 31. augusti 1997. aasta esimestel tundidel Pariisis Pont d'Alma tunnelis. Rängas avariis hukkusid printsess Diana, tema kallim Dodi Fayed ja autojuht Henri Paul

Pahameelt tekitab rusudeks sõidetud Mercedese vraki näitamine, mis toob lähedastes kõige valusamad sündmused taas esile. 

Juhi ainus veel elus olev vend Alain Paul ja Henri Pauli parim sõber Claude Garrec mõistsid filmitegijad hukka õnnetuse ohvrite ärakasutamise ja huntide kätte viskamises. Alain Paul kommenteeris MailOnline’ile: «Ma ei taha, et peaksin ikka ja jälle nägema auto vrakki, milles mu vend suri. See on ebainimlik. See Netflixi dramatiseering mu venna surmast on minu ja mu pere suhtes julm. Nad ei hoiatanud mind, et toovad selle tragöödia taas tähelepanu keskpunkti. Neil polnud isegi sündsust mind sellest plaanist teavitada. Ikka jälle üritavad inimesed minu venna ja printsess Diana surmast kasu lõigata. Nende jaoks on see äri, aga kas nad ei peaks siis selle piina eest mulle ka tšeki saatma?»

Paulile ei mahu ka pähe, kuidas surmaavarii iga aasta augustikuus taas läbi võetakse. «Nagu hagijad, kes tahavad kontides sorida. Mina ja mu pere oleme pidanud õppima sellega elama. See hävitas mu vanemad. Aga nüüd on nad surnud. Mu vennad on surnud ja mina pean sellega üksi hakkama saama. See toob kõik tagasi: leina, kurbuse, süüdistused.»

Autojuht Henri Pauli parim sõber, nüüdseks pensionil ärimees Claude Garrec väidab, et 1997. aasta augusti traagiliste Pariisi sündmuste tähelepanu keskpunkti naasmine määrib veelgi tema vana sõbra mälestust. «Ta oli mu parim sõber ja isamees. Me mängisime õnnetuspäeva hommikul koos tennist. Me jõime kumbki ühe dringi, kuid polnud purjus. Ma ei lepi sellega iial, et Henri on tehtud õnnetuse süüdlaseks, see ei ole võimalik. Teen kõik, et tõde kunagi välja tuleks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles