TEA ENNE TEISI Kevadine Tallinn Fashion Week toob lavale moe, mis teenib kandjale rohkelt komplimente

Mammu Couture ülevoolavalt naiselik etendus on see, mida igal moenädalal hingevärinal oodatakse. Foto: Maksim Toome
Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy

Kahel päeval toimuv kevadiselt positiivne moenädal toob lavale värsked kevadsuvise hooaja moesuunad ning ajatud disainrõivad parimatelt moeloojatelt ja kodumaistelt brändidelt. Nagu moenädalale kohane, esitlevad oma värskeimat moeloomingut nii pikka aega tuntud disainerid, kui ka põnevad vähemtuntud tegijad moemaastikul.

Pane kalendrisse - parim kodumaine mood vallutab Tallinna juba 31.03 ja 01.04. 

Foto: Tallinn Fashion Week

Zack Marquès toob moelavale kiiksuga komplimentide püüdjad

Tallinn Fashion Weeki moelaval saab näha narmaid, sulgi, värve ja ka taaskasutust. Zackile omaselt on kollektsioonis kiiksuga asjad, mis pakuvad kandjale rohkelt komplimente ja "kust said?" on ilmselt põhiline küsimus, millele vastama peab.

Zack Marquèsile on omane mugav stiil, värvide kombineerimine ja avarad lõiked erinevatele kehatüüpidele. Disainer Mariann Lukka on hoolitsenud selle eest, et bränd oleks jätkusuutlik, kasutades ära võimalikult palju kangajääke, orgaanilisi ja ohutute värvidega kangaid, disainides ümber vanu tooteid ning panustades kohalikku tootmisesse.

Moefännide seas armastatud Zack Marquès tuleb Tallinn Fashion Weeki lavale esimest korda.
Moefännide seas armastatud Zack Marquès tuleb Tallinn Fashion Weeki lavale esimest korda. Foto: Hanna-Liis Vaasa / Zack Marquès

Mammu Couture tähistab naiste ilu mitmekesisust

Disainer Maria Tammeorg lubab, et Mammu Couture'i kevadkollektsioon pakatab julgusest, jõulisusest, naiselikkusest ja stiilsusest, mis paneksid sealjuures kandja end enesekindla ja kaunina tundma.

Kevad-suvises kollektsioonis domineerivad mustvalge temaatika ja käsitöömeistrite loodud peened tikandid. Mammu Couture'i isikupärane õunapuuõite print on jõudnud nüüd ka kleitide peale. Kollektsioon pakub valiku stiilseid siluette, mis sobivad ideaalselt algavaks kevadhooajaks. Moelaval näeb nii seelikuid, toppe ja maksikleite kui ka ehteid ning tennise kollektsiooni.

Mammu Couture’i kollektsiooni keskmes on brändile omane mustvalge temaatika ja peened tikandid.
Mammu Couture’i kollektsiooni keskmes on brändile omane mustvalge temaatika ja peened tikandid. Foto: Maksim Toome / Mammu Couture

Siret Design toob Tallinn Fashion Weeki lavale luksusliku puhkuse rõivad

Siret Designi ja Sibille kevadine kollektsioon «CRUISE TO CAPRI» on inspireeritud võrratutest veemaailma tekstuuridest. Disainer Siret Esko inspireerus kollektsiooni luues Capri saare püsielanikest, meduusidest, merisiilikutest, põhjatigudest ja korallidest.

Koostöös Sibille Lamersoniga liigub bränd uuele tasemele, pakkudes unikaalsemaid lõikeid ja tipp-tasemel rätsepa tööd: «Koos oleme loonud siluetid, mis peegeldavad täiuslikult luksuslikku puhkust Amalfi rannikul.» Kollektsioonis on keha kontuure justkui väiksemaks joonistavad tikitud kleidid, ajatud kostüümid, filigraansete tikanditega pluusid ja seelikud, mida on mugav kohvrisse visata ja reisidel kanda.

Siret Design annab kevadsuvises kollektsioonis edasi Capri saare lummavat olustikku.
Siret Design annab kevadsuvises kollektsioonis edasi Capri saare lummavat olustikku. Foto: Siret Design

Loomus paneb südamele, et enda võõraste sulgedega ehtimise aeg on jäänud minevikku

Loomade eestkoste organisatsioon MTÜ Loomus toob teist korda Tallinn Fashion Weekile julmusevaba moevaatemängu. Koostöös kohalike disaineritega tuuakse lavale läbinisti loomasõbralikud kollektsioonid. Loomuse fookus on loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses. «Ole moodne, loomasõbralikult!» on MTÜ sõnum.

Nii nagu toidulaud ja iluarsenal, saab ka moetarbimine olla tänapäeval teadlikult loomasõbralik. Selleks, et eetiliste valikute tegemine kergem oleks, soovib Loomus tutvustada kohalikku disaini, mis on loodud loomade heaolu silmas pidades. Moeetenduse märksõnad on loomasõbralik, jätkusuutlik ja eetiline.

Loomusega teeb loomade heaolu nimel koostööd KittleMood partnerluses Pea Peenraga. Ühise EKA katuse alla on koondunud Karl Joonas Alamaa, Cärol Ott ning Hedy Kohv ja Kristel Akerman projektist «Hea Eesti Asi».

Oodata tasub carolxott erikollektsiooni, mis on valminud Keenias, kasutades rõivajääke.
Oodata tasub carolxott erikollektsiooni, mis on valminud Keenias, kasutades rõivajääke. Foto: Loomus

Ivo Nikkolo kevadsuvise kollektsiooni põhivärv on lavendlililla

Õige pea lähenev kevad toob endaga kaasa uue hingamise ja meelestatuse. Ivo Nikkolo kevadsuvise kollektsiooni kandev mõte on «Nüüd on aeg», tuues fookusesse aja kontseptsiooni. «Nüüd on aeg olla kartmatu ja elada hetkes – siin ja praegu. Nüüd on aeg asju tõsiselt võtta ja keskenduda, teisalt aga lahti lasta ja puhata. Nüüd on aeg end värske energia ja uute seiklustega turgutada,» kirjeldab moemaja verivärsket kollektsiooni.

Klassikalised nostalgiahõngulised elemendid on kombineeritud kaasaegse stiiliga väärtustades minevikku, ent seades pilgu tuleviku poole. Kollektsioon hõlmab tooteid vastavalt nende mugavus- ja formaalsusastmele, mistõttu leiab valikust esemeid igaks ajahetkeks ja elusündmuseks. Rahustavad ja mahedad värvitoonid, originaalmustrid ja tähenduslik graafika peidavad endas kestlikku lähenemist, tagades jätkuva ajakohasuse ka edasistel hooaegadel.

Hooaja põhivärviks on seekord lavendlililla, mis on esindatud ka vintaaždetailidega kleitide, toppide-pluuside ja nahkaksessuaaride seas. Peamistest tunnusjoontest väärivad esile toomist veel ruudumuster, tviidmaterjal ning õhulisele kangale trükitud lillemotiiv, mis on käsitsi joonistatud Ivo Nikkolo disainerite poolt. Rõivaesemete pikaealisuse ja vastupidavuse tagamiseks jätkab bränd kvaliteetsete ja keskkonnasõbralike materjalide kasutamist.

Ivo Nikkolo kevadsuvine kollektsioon julgustab elama hetkes.
Ivo Nikkolo kevadsuvine kollektsioon julgustab elama hetkes. Foto: Kertin Vasser / Ivo Nikkolo

Brand NO.8 rõivad rõhutavad naise individuaalsust, mitte ei tõmba temalt tähelepanu

Brand NO.8 kevadise kollektsiooni teema on omamoodi jätk eelmisele aastale, tuues Tallinn Fashion Weeki moelavale taas transtsendentsi mõiste. «Nüüd on kogu maailm kvantülemineku seisundis, millega kaasnevad helged maailmasündmused, esmapilgul negatiivsed ja väga valusad, kuid meie ühiskonna jaoks vältimatud. Kvantüleminek tähendab üleminekut ühest olekust teise, mis oli meile varem tundmatu. Kõik üleminekud toimuvad ainult piisava energiapotentsiaaliga, kui ühiskond on juba jõudnud äärmuslikule arengupunktile ning teadvus on juba nii palju avardunud, et enam ei ole võimalik samal tasemel püsida,» kirjeldab disainer Svetlana Puzõrjova kollektsiooni sündimise inspiratsiooniallikat.

«Sellist üleminekut iseloomustavad nii üksiku inimese uued vibratsioonid ja aistingud, mõtlemise avardumine kui ka aja mutatsioon üldiselt. Paljud märkavad, et iga päevaga muutub aeg üha põgusamaks - see, mis varem tundus pikk, toimub nüüd justkui hetkega. Varem harjunud kollektiivsus kaotab oma endise atraktiivsuse ja asemele tuleb särav individuaalsus,» lisab moelooja. Brand NO.8 soovib aidata kaasaegsel naisel selles kiires elutempos olla ilus, huvitav, seksikas ja intellektuaalne, kuid mis kõige tähtsam, rõhutada oma individuaalsust ja tunda end võimalikult mugavalt.

Uut kollektsiooni iseloomustab minimalistlik konstruktivism – sügavalt viimistletud tooted, maksimaalne rõhk detailide kvaliteedil, lakoonilisus, mugavus ja alahinnatud elegants. Materjalina on kasutatud siidi, mis sobib ideaalselt mugavaks viibimiseks kuumades maades. Jahedate ilmade puhuks on Brand NO.8 valmistanud tooteid neopreenist, teksast ja kašmiirist. Kollektsiooni värvigamma on pistaatsia, kollane, roosa, beež, valge ja must.

Brand NO.8 hoolitseb selle eest, et naised hektilises maailma kvantülemineku seisundis stiilseks ja elegantseks jääksid.
Brand NO.8 hoolitseb selle eest, et naised hektilises maailma kvantülemineku seisundis stiilseks ja elegantseks jääksid. Foto: BRAND NO.8

Piletid kevade säravaimale moesündmusele on saadaval SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles