Naine kukkus sõidueksamil peaaegu tuhat korda läbi: «Ta ei tohiks kunagi autot juhtida»

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eksamid on paljude inimeste jaoks väga närvesöövad ja nii võivad ka kõige targemad inimesed pinge all murduda. Nii juhtus ka juhilube soovinud naisega, kelle jaoks osutus see lausa niivõrd suureks katsumuseks, et ta pidi selleks tegema enneolematu arvu eksameid. 

Lõuna-Koreas peab iga tulevane autojuht sooritama kirjaliku testi, enne kui teda praktilise eksami tegemiseks rooli taha lubatakse. Selline reegel muutus korealanna Cha Sa-sooni jaoks aga väga suureks takistuseks. Naine proovis esimest korda juhieksami kirjalikku osa teha 2005. aasta aprillis ja pärast esmast ebaõnnestumist hakkas ta eksamit sooritama iga päev, viis päeva nädalas ja niimoodi kolm aastat järjest, kirjutab Tyla.

Kui esimesed kolm aastat ikka veel edukat tulemust ei andnud, otsustas naine sooritada teste vaid kaks korda nädalas ning lõpuks õnnestus tal 950. katsel eksam läbida. Naine ebaõnnestus veel mitmel praktilisel sõidueksamil ja 960. katsel sai naine lõpuks juhiload kätte. 

Tollal 69-aastane Cha Sa-soon sõnas, et vajab juhilube selleks, et ta saaks oma köögiviljade müügiga tegeleva ettevõttega paremini hakkama. Ta ei pühendanud ülesandele ainult oma aega, vaid naine pidi eksamite sooritamiseks maksma kokku ligikaudu 12 000 eurot. Kohaliku autokooli juhendaja ütles, et kui naine lõpuks load sai, läksid nad kõik teda õnnitlema ja kinkisid talle lilli. Cha Sa-soon tõestas, et tugeva järjekindlusega on kõik võimalik ning sellest ajast peale on naine saanud riiklikuks kuulsuseks.

Pärast juhilubade saamist esines naine ka autotootja Hyundai riiklikus reklaamis ja ettevõte kinkis talle täiesti uue auto. See lugu sai hiljuti taas sotsiaalmeedias kuulsaks ja veider lugu tekitas inimestes palju arvamusi. Üks kommenteerija kirjutas, et kui naine niivõrd palju ebaõnnestus, siis ei ole kindel, kas ta üldse sobib autot juhtima. Mitmed kommenteerijad nõustusid väitega ja lisasid, et kui inimene kukub sõidueksamil rohkem kui 10 korda läbi, siis ta ei tohiks kunagi autot juhtida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles