Rootsi kuningapaar tuleb maikuus Eestisse riigivisiidile

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Rootsi kuningas Carl Gustaf ja kuninganna Silvia
Rootsi kuningas Carl Gustaf ja kuninganna Silvia Foto: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR/SIPA/Scanpix

Maikuu alguses tulevad Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia Eesti president Alar Karise kutsel riigivisiidile Eestisse. 

2.-4. maini kestev riigivisiit toimub kuningas Carl XVI Gustavi troonileasumise 50. aastapäeval. Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja Mariann Sudakovi sõnul rõhutab visiit Eesti ja Rootsi tihedat sõprust. Visiidi jooksul külastab kuningapaar Tallinnat ning Tartut. 

Riigivisiidi keskmeks on majandussidemete tugevdamine, julgeoleku- ja kaitsekoostöö täiustamine ning koostööd energeetika, teadusuuringute ja innovatsiooni valdkonnas.

Rootsi kuningat ja kuningannat saadavad visiidil Rootsi valitsuse liikmed ja Rootsi suurkorporatsioonide esindajad, et arutada võimalusi Eesti ja Rootsi ärisidemete tugevdamiseks ning majanduskoostöö laiendamiseks.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia on ka varem Eestis riigivisiidil käinud, 1992. aasta aprillis ja 2002. aasta mais. Lisaks osales kuninganna Silvia Tartu Ülikooli 375. aastapäeva pidustustel 2007. aasta oktoobris. Ka kroonprintsess Victoria ja prints Daniel on aastatel 2014 ja 2018 Eestit külastanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles