Hooldekodus jäeti naine 28 päevaks ilma toidu ja veeta (3)

Naine
Copy

Inglismaal Põhja-Walesis suri 88-aastane naine, kes oli saanud insuldi ning keda hoiti elulõpuravi ajal ligi kuu aega ilma vee ja toiduta. 

Naise poja Rob Tylori sõnul sai tema ema Sarene insuldi ning ta viidi haiglasse. Arstid ütlesid, et nad ei saa naise jaoks kahjuks enam midagi teha. Eakas naine saadeti haiglast hooldekodusse, kus alustati elulõpuravi, mis oli aga äärmiselt ebainimlik ja südantlõhestav, sest naine jäeti surema.

Poeg veetis ema juures haiglas palju aega, kuid avastas mingil hetkel, et on koroonaviirusesse nakatunud, ega saa ema enam külastama minna. Seejärel helistati mehele haiglast, et ema tuleb hooldekodusse viia, kirjutab Metro.

«Siis viisime ta hooldekodusse. Küsimus ei ole ebaseaduslikkuses või seaduslikkuses, küsimus on eetikas. Mu ema oli endiselt elus, kuid talle ei antud ligi kuu aega toitu ega vett. Tal polnud isegi tilgutit küljes, kuid ta oli ikka veel ju elus. See on ebainimlik ja perekonnale täielikult laastav,» rääkis mees.

«Ma mõistan elulõpuravi ning hooldajad ja piirkonnaõed teevad fantastilist tööd, kuid inimene toidust ja veest ilma jätmine on häbiväärne ning me ühiskonnana peame tagama, et seda ei juhtuks enam kunagi,» sõnas ta. Mees toonitas, et inimese viimased elupäevad võiks ikkagi väärikamad olla.

«Kuigi me ei saa juhtumit üksikasjalikult kommenteerida, oleme Tayloriga suhelnud ja uurime asja,» ütles õendusdirektor Andrea Hughes ja avaldas mehele tema ema surma puhul kaastunnet.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles