KAS TEADSID? ⟩ Nii juhtub sinu kehaga, kui lõpetad aluspükste kandmise

Naine
Copy
Aluspükstega või aluspüksteta? Las see jääda igaühe enda otsustada.
Aluspükstega või aluspüksteta? Las see jääda igaühe enda otsustada. Foto: Shutterstock

Üha enam naisi loobub aluspesu kandmisest mugavuse, tervise või välimuse huvides - kellelegi ei meeldi näha läbi teksade aluspükste rante. Ka 5MIINUST ja NUBLU on aluspükste teemal arvamust avaldanud, lauldes "ei ole aluspükse". Küll aga on mõned asjad, mida peaksid teadma, enne kui astud sammu aluspesuvaba elu suunas.

Ärritust ja põletikke jääb vähemaks

Aluspüksid võivad endasse koguda niiskust ja mikroobe, mis loob Candida seene jaoks soodsa keskkonna ja võib viia erinevate põletike ja ärrituseni. See võib juhtuda nii uneajal kui jõusaalis, kuid eriti suur tõenäosus on siis, kui kannad mittehingavaid aluspükse.

Vereringe kiireneb

Aluspüksid, mis on tugevalt ümber keha, võivad hakata suruma veresoontele ja aeglustama seeläbi vereringet. Dr. Donnica Moore’i sõnul käib osa naisi liiga kitsaste püksikute tõttu isegi harvemini tualetis, kui nad tegelikult sooviksid. Kui aluspüksid on muutunud niivõrd tüütuks, et nende tõttu otsustakse isegi WC-sse minemata jätta, oleks hea mõte kaaluda aluspükstevaba elustiili.

Seedeprobleemide risk väheneb

Seedeprobleemide korral võib aluspükste kandmisest loobumine aidata, vahendab Daily Mail. Kitsad aluspüksid võivad tekitada maole surve ja selle tagajärjel suruda hapet söögitorusse, põhjustades seeläbi erinevaid seedeelundite haigusi. «Kui sul ei ole veel seedeprobleemi, kuid selleks on eelsoodumus, siis võib kitsaste rõivaste kandmine riski suurendada,» ütles Londoni kliiniku üldkirurg Jonathan Wilson.

Oht korjata üles võõraid baktereid suureneb

Kuigi aluspüksata ringi lippamisel on mitmeid eeliseid, tasuks napimaid kleite ja seelikuid kandes siiski püksikute kasuks otsustada. Ühistranspordis ja teistel üldkasutatavatel aladel on sageli istunud ühel toolil sadu inimesi, kellel pole kõigil ühtlaselt hea hügieen. Seega on hea mõte minikleiti kandes ikkagi aluspüksid jalga tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles