Oscarite gala üle 60 aastane traditsioon on läbi: ka kleidid näevad niimoodi paremad välja

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
62 aastat punast vaipa on nüüd asenduse leidnud
62 aastat punast vaipa on nüüd asenduse leidnud Foto: Stefani Reynolds/AFP/Scanpix

Traditsioonid on selleks, et stressivaba kindlustunnet pakkuda. Jõulude ajal jagatakse kingitusi, aastavahetusel juuakse vahuveini ja palgapäev on alati samal ajal. Üks 62 aastat kestnud traditsioon leidis aga nüüd oma lõpu. 

Ilmselt peaaegu kõigile tuleb Oscari galale mõeldes silme ette kuldne mehike, palju kauneid glamuurseid kleite ja maha rullitud punane vaip. Nüüd tuleb aga seda mälupilti veidi ümber mõelda, peatselt algaval filmiaasta tippsündmusel poseeritakse hoopis šampanjavärvi vaibal. 

Šampanjavärvi põrandakatte valinud Oscarite produktsioonimeeskonna jaoks oli prioriteediks hele, rahustav värv, mis ei oleks vastuolus osalejate kaitseks paigaldatud telgiga, mis kaitseb külalisi päikese ja võimaliku vihma eest.

Neljapäeval selgitas Oscarite jagamise loominguline konsultant Lisa Love värvikombinatsiooni tekkimist: «See on inspireeritud päikeseloojangust liivarannal. Lõputult pikk liivarand, klaas šampanjat ja kuldne tund.»

Pole ka vähem oluline, et punane vaip tihtipeale ei komplimenteeri uhkeid õhtutualette vaid kipub neid varjutama. Selles osas peaks tänane vaibavalik olema maksimaalselt kleitide eksponeerimist soodustav. 

Loovagentuuri Prodject partner Keith Baptista tõi välja olulisuse luua nüansse, mis visuaale omavahel selgelt eristaksid. «Tahaks ühe pilguga mõnd galeriid nähes tuvastada millega tegemist on. Olgu see siis Oscarite jagamine, Met Gala või Grammyd.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles