KAS TEADSID? Salakaval jook, mida ei tohiks toidu kõrvale tarbida

Naine
Copy
Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud arvavad, et söömise ajal pole mõistlik juua, kuid tegelikult on see müüt. Siiski peab mõistma, millist jooki valida. Ja mis veelgi tähtsam, mis temperatuuriga see jook on.

Kui oled vähemalt korra elus proovinud kaalust alla võtta, siis ilmselt tead, millised joogid on tervislikud ja mis koosnevad vaid tühjadest kaloritest. Me ei hakka isegi selgitama, miks ei tohiks liiga sageli juua mahla, panna tee ja kohvi sisse suhkrut ning loomulikult osta karastusjooke. Kõik teavad seda!

Kuid isegi tavaline klaas vett ilma lisanditeta võib keha ainevahetusprotsesse negatiivselt mõjutada. Ja selle põhjuseks on vee temperatuur.

Kui eelistad toidu kõrvale klaasitäie külma vett juua, siis ära imesta, miks tunned end varsti pärast sööki uuesti näljasena. Fakt on see, et külm vesi aitab maol kokku tõmmata ja raskendab seedeprotsessi. Kehale lisandub ülesanne veetemperatuuri reguleerida. Seetõttu ei ole toidul aega korralikult seedida - ja see «libiseb» peaaegu koheselt soole ülemisse osasse. Selle tulemusena ei saa sinu keha toidust piisavalt energiat, kõht läheb kiiresti uuesti tühjaks. Sooled kannatavad halvasti seeditud toidu tõttu ja reageerivad sellele koormusele ebameeldiva raskustunde ja puhitustega.

Pea meeles: sa ei pea söömise ajal vee joomist täielikult lõpetama. Väike kogus sooja vett või tassike teed pärast toitu mõjub organismile kindlasti soodsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles