KAS TEADSID? Põhjus, miks palsamipudel on väiksem kui šampoon

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled mõelnud, miks palsam on sageli väiksemas pudelis kui sama komplekti šampoon? Pikkade ja paksude juustega inimeste puhul on see eriti ebamugav, sest šampooni kulub vaid juuksejuurte jaoks, palsamit läheb aga kogupikkuses juustele.

Palsam näib neil juhtudel alati enne šampooni otsa lõppevat. Ometi on suuruse erinevuse põhjus seotud toodete tarbimisega. Müüginumbrid ja uuringud ütlevad, et šampooni kasutatakse sagedamini ja seega kulub seda rohkem. Mõned tarbijad ei kasuta palsamit näiteks üldse ja mõned kasutavad seda aeg-ajalt.

Palsamid on ka tummisemad, mistõttu pole suurt kogust vaja pähe panna ja tavaliselt piisab juuste hooldamiseks ühest annusest.

Palsamid on ka kallimad, sest sisaldavad rohkem hooldusvahendeid ja õlisid kui šampoon. Palsamid on enamasti emulsioonid, mis vajavad valmistamisel kuumutamist ja seega rohkem energiat, vahendab MeNaiset.

Kuidas juuksepalsamit õigesti peale kanda?

Suur viga on palsamit kanda otse märgadele juustele, kuna sel juhul läheb toode raisku. Pärast pesemist jääb juustesse tohutul hulgal vett, mis lahjendab palsami ära. Kanna palsam rätikukuivadele juustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles