VIDEO ⟩ Iraanis on mürgitamise ohvriks langenud üle 5000 koolilapse

Naine
Copy
Iraanist pärit psühholoogiaüliõpilane Nikoo Azad kannab 5. märtsil Indias Bangalores toimunud protesti ajal keemilise gaasi eest kaitsvat maski. Nikoo mõistab hukka mürgised gaasirünnakud koolitüdrukute vastu. Protesti ajal polnud tegude eest veel kedagi vastutusele võetud.
Iraanist pärit psühholoogiaüliõpilane Nikoo Azad kannab 5. märtsil Indias Bangalores toimunud protesti ajal keemilise gaasi eest kaitsvat maski. Nikoo mõistab hukka mürgised gaasirünnakud koolitüdrukute vastu. Protesti ajal polnud tegude eest veel kedagi vastutusele võetud. Foto: JAGADEESH NV / EPA / SCANPIX

Iraanis vahistati esimesed inimesed seoses massilise laste mürgitamisega koolides. Iraani asesiseministri sõnul on viies provintsis vahistatud arvukalt inimesi, kuid täpset arvu ta ei ütle.

AFP andmetel on Iraanis viimastel kuudel mürgistuse ohvriks langenud rohkem lapsi, kui ametnikud esialgu hindasid. Viimase rünnaku ajal levis mürgine gaas metroosse ning kogu riigis on ohvriks langenud nüüdseks juba üle 5000 koolilapse.

Peamiselt on rünnatud just tütarlastekoole ning arvatakse, et sellisel julmal viisil püütakse edastada sõnumit, et tüdrukud ei tohi haridust omandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles