LAULGE KAASA Valimiste eel kokku klopsitud Koalitsioonibänd sai tohutut kriitikat: see ei paita kõrva

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Aastakümneid tagasi tantsuplatse vallutanud hiti värskeim versioon
Aastakümneid tagasi tantsuplatse vallutanud hiti värskeim versioon Foto: Video kuvatõmmis/ERR

Laupäeva õhtul astus ERRi ekraanil üles riigikogu valimistel kandideerijatest kokku pandud ansambel Koalitsioonibänd.

Esitusele tuli ansambli Best B4 kunagine megahitt «Sa valisid mind», poliitbändile sobiliku muusikalise seade tegi Anti Kammiste. Kas igapäevaselt vihaselt vastandujad kiskusid vägikaigast ka laval või suudeti pillid-hääled harmooniliselt helisema panna?

Twitteris oli muusikalise etteaste vastuvõtt tuline. «Monika on omale millegipärast pähe võtnud, et tal on imekaunis lauluhääl, ilmselt on talle kogu elu selle kohta valetatud.» Pahandati ka tema diivaliku lavaloleku üle ning teda nimetati ämbliknaiseks, kes kätega võimsalt õõtsutab.

Tarmo Kruusimäe ehk Kojamees ütles intervjuus ERRile, et esitusele tulnud muusikapala ei ole kunagi tema lemmikute hulka kuulunud. Aga ekraanil see välja ei paistnud. «Tal käib peas nagu mõni teine muusikapala,» kommenteeris kasutaja Evateemad säutsus. «Ta elab laval nagu oma parimat elu,» kiitis teine.

Raimond Kaljulaid postitas loo pühapäeva hommikul koos oma kommentaariga: «Just siis, kui tundus, et rohkem selle nelja aastaga riigikogu mainet retsida ei saa, juhtus veel ka see õudus. Kui valimisaktiivsus tuleb sel korral pisut madalam, siis pole vaja küsida Tõnis Saartsilt ja Rein Toomlalt – põhjus on Randpere-Helme duetis.» Kommenteeriti, et esitus tõesti kõrva ei silitanud.

Bändi kuulusid Helle-Moonika Helme (EKRE), Valdo Randpere (Reformierakond), Tarmo Kruusimäe (Isamaa), Diana Ingerainen (Eesti 200), Tanel Talve (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Kaarel Kose (Parempoolsed) ja Märt Sults (Keskerakond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles