Hiina seadused sunnivad meesmodelle rinnahoidjaid kandma

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Et moetööstuse suur haru ei tarduks
Et moetööstuse suur haru ei tarduks Foto: Video kuvatõmmis

Meesmodellidel on Hiinas omapärane võimalus naiste pesutööstust aidata. Nimelt saavad nad reklaamide jaoks ise rinnahoidjaid kanda. 

Hiina moefirmad vahetavad üha enam naistepesu modellid meesmodellide vastu, sest Hiina on keelanud naistel alusrõivaste näitamise internetis. 

Hiina seadused keelavad veebis napilt riietatud naised ning igasuguste nilbete materjalide levitamise. Kuid nappide riiete alla kuulub ka igasugune naiste pesu. Loomulikult ei taha terve see tohutu tööstusharu oma potensiaalsest tulust ilma jääda nind seetõttu oli tarvis leida lahendus ilma, et seadusega pahuksisse minnakse. 

Mitme moebrändi moelavadel ja videotes on mehi, kes kannavad erinevaid naiste pesutükke, sealhulgas push-up rinnahoidjaid, liibuvaid korsette ja pitsilisi öösärke.

«Ega meil ei olegi tegelikult valikut. Meie naismodellid ei saa neid disaine kanda, seega kasutame oma meessoost kolleege,» ütles üks ettevõtja Xu Jiupai Newsile. Samuti ei ole teada, kui kaua see «trikk» seaduse silmis läbi läheb ning keelatakse ära aluspesus meeste ülesastumised. 

Väidetavalt annab moetööstus Hiinale 10 protsenti e-kaubanduse tuludest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles