Ütle STOP unepuudusele!

Studio Moderna
Copy
Foto: Studio Moderna

Unepuudus on tänapäeva ühiskonnas üha enam levinud probleem ning mõne uuringu kohaselt tunnistab lausa 50% inimestest, et neil on unepuudus või probleemid magama jäämisega. Tänu meie kiirele elutempole ning 24/7 ühendatusele tehnoloogiaga on inimeste unetunnid vähenenud ja meie kehad kannatavad selle all. Unepuudus võib omakorda põhjustada mitmeid terviseprobleeme, sealhulgas väsimust, meeleolumuutusi, nõrka immuunsüsteemi ja isegi kaalutõusu. Seega on äärmiselt oluline mõista unepuuduse mõjusid ja leida viise selle vähendamiseks.

Unepuudus võib olla tingitud mitmest tegurist, sealhulgas stressist, uneapnoest, unetusest ja ebaregulaarsest elustiilist. Siiski on mõned lihtsad sammud, mida saate võtta, et parandada oma unekvaliteeti ja vähendada unepuudust.

Foto: Studio Moderna

Esimene samm unepuuduse vähendamiseks on loomulikult piisavalt magada. Täiskasvanutele soovitatakse magada vähemalt 7-9 tundi ööpäevas, samuti on oluline magada ühtlaselt ja regulaarselt, et keha saaks harjuda kindla rutiiniga. Kui teil on raskusi magama minekuga või magamise säilitamisega, võite proovida lõõgastumistehnikaid, milleks on näiteks jooga, raamatu lugemine või meditatsioon enne magamaminekut.

Teine samm on vältida tehnoloogia kasutamist vahetult enne magama minekut. Sinine valgus tehnoloogilistest seadmetest, näiteks arvutitest, nutitelefonidest ja tahvelarvutitest häirivad une kvaliteeti ja muudavad magamise raskemaks. Seega on soovitatav lülitada elektroonilised seadmed välja vähemalt tund enne magamaminekut ja kasutada selle asemel rahulikku tegevust, näiteks lugemist või lõõgastavat vanni.

Foto: Studio Moderna

Kolmas samm on regulaarne füüsiline aktiivsus. Liikumine aitab parandada une kvaliteeti ja vähendada unepuudust. Proovige treenida vähemalt 30 minutit päevas, kuid ärge tehke seda vahetult enne magamaminekut, kuna see võib hoopis põhjustada liigset ergutust ja takistada uinumist.

Neljas samm on kõrvaldada häirivad tegurid, olgu selleks kas rammusad toidud, alkohol ja kohvi enne magama minekut või nikotiini suitsetamine. Kõik nimetatud tegurid rikuvad une kvaliteeti ning tulemuseks on lünklik või ebakvaliteetne uni.

Viies ning viimane samm on luua mugav keskkond magamiseks. Kui teil on magamistoas ebamugav, võib see põhjustada halva une kvaliteedi. Hoidke magamistoas veidi jahedamat temperatuuri ning hämaramat valgust, samuti veenduge, et teie madrats ja padi sobiksid teie kehale, et vältida liigset survet ja ebamugavusi. Kvaliteetne madrats, padi, mugav tekk ja voodipesukomplekt on kasulik nii kehale kui vaimule parandades sellega üldist elukvaliteeti.

Foto: Studio Moderna

Kui tunnete unepuudust või soovite luua magamistuppa kvaliteetseks uneks kõik võimaliku on ainuõige suund dormeo.ee, pakkudes laia valikut testitud ja sertifitseeritud madratseid ning kvaliteetseid patju ja tekke igale inimesele. Samuti tähistab Dormeo 17. märtsil taas Rahvusvahelist Unepäeva ning seda unetoodete kampaaniaga juba 7ndat aastat järjest. Unepäeva raames on võimalik võita auhinnaks 1000 euro väärtuses unelahendus -madrats, padi, tekk ning muu oluline parima une jaoks. Loosis osalemiseks tuleb klikata siia! Aeg on jätta unepuudusega hüvasti!

Copy
Tagasi üles