12-aastane tüdruk saadeti sõjavastase pildi joonistamise eest lastekodusse

Naine
Copy

Venemaa võimud vahistasid üksikisa ja saatsid tema tütre lastekodusse, sest tütar oli kooli kunstitunnis sõjavastase pildi joonistanud, vahendas The Independent.

53-aastane Aleksei Moskalev ja tema 12-aastane tütar Maša Moskaleva sattusid Tula oblastis Jefremovi linnas lapse loovtöö tõttu kohalike korrakaitsjate huviorbiiti.

Kuuenda klassi õpilane Maša Moskaleva joonistas koolis pildi. Teosel on kujutatud Ukraina ja Venemaa lippe, millel ilutsevad sõnapaarid «Ei sõjale» ja «Au Ukrainale», ning naist, kes kaitseb oma last rakettide eest. Kunstiõpetaja teatas tema tööst kooli direktorile, kes seejärel teavitas Venemaa ametivõime. Tüdrukut külastasid koolis föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) uurijad.

Mõni päev hiljem esitati tema isale Aleksei Moskalevile süüdistus Vene sõjaväe diskrediteerimises sõjavastase kommentaari eest, mille ta oli jätnud Venemaa sotsiaalmeedia platvormile Odnoklassniki. Moskalevi maja otsiti läbi ja ta viidi väidetavalt vägivaldsele ülekuulamisele. Alaealine tütar, kes jäi pärast isa vahistamist üksi koju, viidi Jefremovi lastekodusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles