GENIAALNE Naine lõi väga vajaliku veebilehe ühe jalaga inimestele

Naine
Copy
Jo O’Callaghan (paremal) lõi veebilehe, kus ühe jalaga inimesed saavad ülearustele jalanõudele uue kodu otsida.
Jo O’Callaghan (paremal) lõi veebilehe, kus ühe jalaga inimesed saavad ülearustele jalanõudele uue kodu otsida. Foto: Tony Kershaw / SWNS/Scanpix

Naine, kellel on parem jalg amputeeritud, lõi Facebooki grupi, kus teised eemaldatud jäsemega inimesed saavad vahetada ülearuseid jalavarje. Jo O'Callaghanile turgatas idee pähe, kui ta ühel hetkel mõistis, et tema garderoob kubiseb parema jala kingadest ja saabastest, millest pole talle vähimatki tolku.

49-aastasel naisel lõi esimest korda valu jalga 2001. aastal, seejärel hakkas see arenema ja liikuma üle kogu keha. Kulus kümme aastat, enne kui Jo sai diagnoosi: kompleksne regionaalne valusündroom. «Oli suur kergendus, et sain sellele seisundile nime. Inimesed arvasid, et ma kujutan seda endale ette.» Kuid valu tema paremas jalas süvenes, nii et ta pidi hakkama liikuma karkude ja seejärel juba ratastooli abil.

Lõpuks tegi Jo raske otsuse, et tema parem jalg amputeeritakse 2019. aasta novembris. «Ma vihkasin oma jalga,» ütles Jo. «Mõtlesin amputatsiooni peale mõnda aega, kuid mu abikaasa Nick ei olnud kindel. Aga kui me 2018. aasta jõulude ajal puhkusel olime, ütles ta mulle, et ma teeksin seda, sest ta nägi, kui tohutult valus mul oli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles