HEA TEADA ⟩ Põhjused, miks rinnanibud värvi muudavad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Need on naistel, need on meestel ja Harry Stylesil on kuuldavasti neid suisa neli. Jep, nibud. Neid on eri kuju, suuruse ja värviga ning need võivad elu jooksul muutuda. Kuidas siis teada, kas kõik on korras või peaks seadma sammud arsti juurde?

Enamasti on nibude värvuse muutumine normaalne. Kunagi oli aeg, mil meditsiinitöötajad hindasid naise tervist tema nibude värvi järgi, kuid tegelikult on asi keerulisem. Üldiselt sõltub nende toon sinu nahavärvist, kuid mitte ainult.

Värv muutub ka eri eluetappide jooksul. Nibud võivad muutuda tumedamaks, kui sa vananed või kui hormoonitase muutub, näiteks raseduse või beebipillide võtmise puhul. Sageli see uus värv aga jääbki või läheb pikalt aega, enne kui endine värv taastub.

On normaalne tunda muret, kui rinnanibud muutuvad, kuid arstiga tuleks konsulteerida siis, kui lisaks on valu, palavik, kummaline eritis, valulikud kühmud ja muu, mida tavaliselt ei koge, kirjutab The List.

Nii nagu on erinev iga inimese nibude värv, on erinev ka nende suurus. Taas kord võivad nibud raseduse ajal suuremaks muutuda, sest kasvab hormoonide hulk kehas – see on loomulik. Hormoonide toimel võivad suuremaks kasvada ka nibud ning nibuväljad, et beebil oleks lihtsam neid üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles