Uuring: seda populaarset jooki joovatel meestel on suuremad munandid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Hiina teadlased püüdsid kindlaks teha, kuidas mõjutavad gaseeritud joogid meeste viljakust ja suguorganeid. Nende uuringust selgus, et Coca-Cola ja Pepsi joomine viib suuremate munandite ja kõrgema testosteroonitasemeni.

Uuringus jälgiti 15 päeva kolme hiirterühma – üks jõi ainult vett, teine Coca-Colat ja kolmas Pepsit. Näriliste munandeid kaaluti ja neilt võeti verd katse esimesel, viiendal, seitsmendal, kümnendal ja 15. päeval. Kiiresti avastati, et Cocat ja Pepsit joonud hiired muutusid oluliselt. Näiteks hiirtel, kes jõid puhast Coca-Colat, oli meestehormooni tase kõrgem võrreldes rühmaga, kes jõi vett.

Uuringus jõuti järeldusele, et Coca-Cola ja Pepsi joomine võib soodustada munandite arengut ja suurendada testosterooni eraldumist. See on aga vastuolus varasemate uuringutega, mis näitasid, et suhkrustatud joogid rikuvad meeste viljakust. Varasem uuring, mis viidi läbi 2500 mehe seas, näitas, et neil, kes jõid päevas liitri Coca Colat, oli 30 protsenti vähem spermat kui neil, kes ei joonud üldse.

Samas mõned uuringud on näidanud, et kofeiin võib suurendada testosteroonitaset, kirjutab news.com.au.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles