USKUMATU ⟩ Kuidas elab ajaloo noorim lotovõitja, kes kulutas 1,8 miljonit uimastitele ja iluoppidele

Naine
Copy
Kas lotovõit toob ikka õnne? Sõltub, kellele see osaks saab...
Pilt on illustreeriv
Kas lotovõit toob ikka õnne? Sõltub, kellele see osaks saab... Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigi noorim lotovõitja Callie Rogers oli kõigest 16-aastane, kui tema pangakontole laekus 1,8 miljoni suurune võidusumma. Tänaseks on möödunud õnnelikust võidust 20 aastat ning raha on pangakontolt kadunud. Naine kergitab selgitusloori, millele ta noores eas võidetud hiigelsumma kulutas.

Callie, kes on nüüd 34-aastane nelja lapse ema, avaldas, et läks kiirelt pankrotti, sest kulutas võidetud summa ekstravagantsetele pidudele, disainerrõivastele, uimastitele ja iluoperatsioonidele. Mõeldes tagasi oma võidule, peab naine seda rohkem needuseks kui suureks õnneks. Järsult sülle kukkunud vastutus ja omakasupüüdlikud lähedased viisid Rogersi depressiooni ning ta üritas koguni enesetappu. «Võidetud rahaga kaasnes nii suur stress, et soovisin terve see aeg vaid tavapärase elu juurde naasta. Võitlen siiani usaldusprobleemidega,» tõdeb naine.

Nüüd on Callie otsustanud elus kannapöörde teha ning minna tagasi kooli medõeks õppima. Lähiajal saabki temast Central Lancashire'i ülikooli tudeng. Rogers tunneb uhkust, et on viimaks asunud parema tuleviku nimel vaeva nägema. Eelnevalt teenis kassiirina töötanud naine neli eurot tunnis, kuid soovib nüüd oma pere heaolu nimel sissetulekut suurendada.

Naine tunnistas, et 16-aastaselt võidetud summa kulutamisega tal probleeme ei tekkinud. Rogers käis ligikaudu kahekümne tuhande euro eest iluoppidel, kulutas 283 tuhat eurot kokaiinile ja soetas enam kui 340 tuhande eest endale riideid. Alles jäänud pool miljonit andis ta oma perele ja sõpradele, kes teda naise enda sõnul paraku vaid ära kasutasid.

Vaatamata hiiglaslikule võidule pole Callie siiski õnnesärgis sündinud. Mõned aastad tagasi sattus ta kokaiini tarbimise järel autoavariisse, mistõttu määrati naisele juhtimiskeeld. Aastal 2018 ründasis teda aga kaks naist, tekitades Callie'le ajurabanduse ja püsiva nägemiskahjustuse, samuti said tugevalt kahjustada tema roided ja hambad.

2021. aastal jõudis naine pankrotti, kuid tunnistas, et ta ei kahetse võitu. «Me kõik teeme elus vigu ja nii ka mina, kui olin noor ja naiivne, kuid lotovõit tegi minust selle inimese, kes ma täna olen.» Callie tunneb suurt uhkust selle üle, et on suutnud keerulisest olukorrast iseseisvalt välja tulla. Siiski on ta teinud lotoga tegelevatele ettevõtetele ettepaneku tõsta vanuse alampiir 18 aastani, sest 16-aastased on liiga noored, et nii suure summaga vastutustundlikult ümber käia. «Ma olin liiga noor. Üleöö sai minust, muretust lapsest, täiskasvanu.» Loteriiettevõtted võtsid Callie ettepanekut tõsiselt ning loto mängimiseks peab Ühendkuningriigis olema nüüd vähemalt 18 aastat vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles