85-aastast õpetajat süüdistatakse õpilastega seksimises

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kanadas süüdistatakse endist õpetajat kahe õpilase seksuaalses ärakasutamises. Juhtumid leidsid aset 40 aastat tagasi. Tekib küsimus, miks väidetavad ohvrid alles nüüd suu lahti teevad?

2022. aasta juunis võttis politseiga ühendust üks kooli endistest õpilastest. Ta väitis, et õpetaja Barbara Baxter kuritarvitas teda seksuaalselt aastatel 1982–1983, kui ta käis kaheksandas klassis. Kuus kuud hiljem pöördus politseisse veel üks endine õpilane, kes oli enda sõnul samuti kaheksandas klassis, kui toosama õpetaja teda 1983-1984. aastatel väidetavalt seksuaalselt kuritarvitas.

Baxterit süüdistatakse seksuaalses rünnakus ja ka räigete nilbuste toimepanemises. Ta vabastati kautsjoni vastu kohtuprotsessi ajaks vahi alt. Politsei jätkab uurimist ja otsib teisi võimalikke ohvreid, vahendab Insauga.

Õiguskaitseametnikud märkisid, et seksuaalvägivalla puhul võib esitada süüdistuse igasuguse seksuaalse alatooniga tegevuse korral. Lisaks väidavad uurijad, et seksuaalkuritegudel ei ole aegumistähtaega. See tähendab, et olenemata sellest, kui kaua aega tagasi seksuaalne rünnak aset leidis, võib sellest politseile teatada ning süüdistatav võetakse vastutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles