VIDEO Šveitsi liustikust leiti 50 aastat tagasi kadunuks jäänud mehe surnukeha

Naine
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost.

2022. aasta 5. septembril leiti Penniini Alpidest mehe surnukeha. Nüüd on selgusele jõutud, et tegemist on 1974. aastal kadunuks jäänud Briti matkajaga.

Šveitsi võimud peavad nimekirja enam kui 300 inimesest, kes on alates 1925. aastast mägedes kadunuks jäänud. Liustike sulamine on viimastel aastatel paljastanud hulga surnukehi, sealhulgas möödunud aastal leitud tundmatu isiku jäänused.

Ametnikud on alates säilmete avastamisest teinud koostööd Briti politsei ja diplomaatidega, et teha kindlaks tema isik. Selgus, et tegemist on 1974. aastal kadunuks jäänud Inglise matkajaga.

«Sündmuskohalt leitud säilmed viitasid, et see võis olla mees, kelle kadumisest 31. detsembril 1974. aastal teatati,» ütles Kantoni politsei pressiesindaja.

DNA-test tuvastas, et tegu oli Inglismaalt pärit matkajaga, kes oli kadumise hetkel 32-aastane, vahendab Daily Mail.

Šveitsi liustikud on 85 aastaga kahanenud umbes 50 protsenti, paljastades kadunud mägironijate ja matkajate säilmed. Näiteks leiti 2017. aastal liustikust Šveitsi abielupaari mumifitseerunud surnukehad. Aastal 1942 ei naasnud paar kodu lähedalt heinamaalt lehmade lüpsmiselt.

Paari noorim tütar – neil oli kokku kuus last – ütles surnukehade leidmisel, et perekond pole kunagi nende otsimist lõpetanud.

«Me otsisime neid kogu oma elu, peatumata. Mõtlesime, et võiksime neile ühel päeval korraldada matused, mida nad päriselt väärivad,» rääkis tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles