Keskmine peenis on pikem kui eales varem, kuid arstid on mures

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Teadlased ütlevad, et meeste peenise pikkus on viimase 30 aasta jooksul kasvanud 25 protsenti. Aastatel 1992–2021 hüppas keskmine erekteerunud riist 12 sentimeetrilt 15 sentimeetrile, selgus USA ekspertide analüüsist.

Kuigi võiks arvata, et see teeb meestele rõõmu, on arstid tulemuste pärast mures, sest peenisekasv võib olla tingitud kehvast toitumisest, istuvast eluviisist ja kemikaalidest. Nende sõnul võivad need tegurid mõjutada negatiivselt ka viljakust.

Stanfordi meditsiiniosakonna uroloogiaprofessor dr Michael Eisenberg märkis, et igasugune üldine muutus arengus on murettekitav. «Meie reproduktiivne süsteem on inimese bioloogias üks tähtsamaid. Kui me näeme nii kiireid muutusi, tähendab see, et meie kehaga toimub midagi suurt,» ütles ta, et muutuste põhjus on vaja kindlaks teha.

Uurimistööd alustades arvasid arstid, et peenise keskmine pikkus on 30 aasta jooksul vähenenud, ent asi oli vastupidi. Uuringus keskenduti ainult pikkusele ja ei uuritud täielikult, kuidas suurus mõjutab viljakust, kuid on põhjust uskuda, et halvasti, vahendab The Sun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles