PISARAKISKUJA ⟩ Raudteejaamas Chopini mängiv pime tüdruk liigutab miljoneid südameid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tüdruku klaverimäng liigutab vist kõiki selle nägijaid
Tüdruku klaverimäng liigutab vist kõiki selle nägijaid Foto: Video kuvatõmmis

13-aastane pime koolitüdruk Lucy pani Birminghami New Streeti rongijaamas inimesed pisaraid valama, kui veatult klaveril Chopini esitas. 

Etteaste toimus telesaate Piano raames, mis eetrisse pole veel jõudnud. Tegemist on talendisaatega, kus pianistid esinevad Birminghamis New Streeti ja Londonis Saint Pancrase jaamades rahvahulga ees. Samal ajal jälgivad kohtunikud esinemisi salajases peidupaigas ning iga osa lõpus valitakse üks pianist, kes pääseb edasi stuudiovooru.

Saade pole eetrivalmis, kuid Twitteris liigub juba klipp 13-aastasest Lucyst - tüdruk, kes on pime ja põeb närvisüsteemi haigust. Lummav esitus paneb pealtvaatajad seda harda aukartusega kuulama ning paljud inimesed on klaveripala lõpuks pisarais. 

Lummav esitus jahmatab rongijaamas olevat publikut, kes seda aukartusega pealt vaatab. Inimesed olid pärast klipi vaatamist pisarais. Kuldsete liblikatega kleiti ja valget kampsunit kandev tüdruk kandis ette Chopini Opus 9 Number 1.

Klipi alguses juhatab üks mees Lucy klaveri juurde, asetab tema käed klahvidel õigesse kohta ja edasine on juba ime, mille tüdruk korda saadab. Publiku marulise aplausi peale katab tüdruk kõrvad kätega, kuid tema ema kinnitab, et lärmi tüdruk veidi pelgab, kuid aplaus meeldib talle väga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles