Rahulolu oma kehaga on paljudele inimestele igapäevane võitlus. Mis juhtub siis, kui kõige lähedasem inimene sellele veel hagu annab? Arvestades seda, et kallim tunneb meie keha peaaegu sama hästi kui me ise, siis kas see on okei, et ta ühel ilusal päeval lausub: «Kallis, sa oled kosunud»?

32aastane Jennifer esitas endale need küsimused, kui tema partner ootamatult maha istus, et rääkida tema kaalutõusust. «Ta ütles, et tunneb muret, kuna olen viimasel ajal veidi kaalus juurde võtnud ja kui ma teatud riideid kannan, siis see paistab välja.» See oli mõru pill, mida alla neelata. Jenniferi partner küll rõhutas, et arutelu tuli murest ja hoolivusest, kuid naise enesetunnet see ei parandanud. «Ta sõnastas selle peenetundeliselt, kuid olin ikkagi šokis. Ma poleks eales oodanud, et tema, või üldse mõni kallim, mulle midagi sellist ütleks. Pärast seda juttu tundsin end väga nadilt. Sellist piinlikkust oma keha pärast polnud ma varem tundnudki.»

Taoline vestlus tõmbaks kellel tahes seest õõnsaks. Mida siis teha? «Kallimad peaksid saama rääkida kaalust ja välimusest, kui see tuleb hoolivusest või murest,» ütles psühhoterapeut Sam Jahara. «Kuid võtmetähtsusega on see, kuidas seda öelda. Eesmärk peaks olema avatud dialoog muutuse kohta, mida oled oma partneri juures märganud, ja välja uurida, kas tal on kõik korras. Mitte teda kritiseerida või maha teha.»

Kommentaarid
Copy