HEA UUDIS Räppar Pharrell Williams sai Louis Vuittoni meestemoe loovjuhiks

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Ameerika räppar Pharrell Williams.
Ameerika räppar Pharrell Williams. Foto: Angela Weiss / AFP / Scanpix

Ameerika räppar ja suurepärase stiili poolest tuntud Pharrell Williams nimetati Louis Vuittoni meesterõivaste loovjuhiks. Tema esimene Louis Vuittoni kollektsioon avalikustatakse tänavu juunis Pariisis toimuval meestemoenädalal.

Varem kandis loovjuhi rolli Virgil Abloh, kes suri 2021. aasta novembris.

See on juba teine ​​kord, kui mustanahaline Ameerika disainer saab Prantsuse luksusmajas juhtivale kohale, kirjutab Vogue. Abloh tegi ajalugu esimesena, kui ta 2018. aasta märtsis ametisse nimetati.

Abloh' kauaaegse toetaja ja sõbra Williamsi ametisse nimetamine lõpetab kuudepikkused spekulatsioonid selle üle, kes järgmisena ülimalt ihaldatud rolli enda kanda võtab.

Kuna varem spekuleeriti, et loovjuhi koha võib endale saada andekas disainer Martine Rose või Grace Wales Bonner, oli paljudele siseringi inimestele teade Williamsi valimisest mõnevõrra ootamatu.

Pharrell Williams 6. veebruaril 2023 Los Angeleses.
Pharrell Williams 6. veebruaril 2023 Los Angeleses. Foto: ROBYN BECK / AFP / Scanpix

Tema ametisse nimetamine peegeldab aga luksus- ja tänavarõivasektori jätkuvat ristumist ning vihjab, kuhu LVMH brändi suuna viia soovib.

Virgil Abloh'd kiideti Louis Vuittoni ligitõmbavuse suurendamise eest. Ta taaskäivitas luksuse idee, ühendades selle hiphopi ja hype-kultuuri maailmaga, meelitades sellega ligi mitmekesisemat ja nooremat tarbijat.

«Mul on hea meel tervitada Pharrelli meie moemajas. Tema loominguline nägemus moest juhib Louis Vuittoni kahtlemata uue ja põneva peatüki poole,» sõnas Louis Vuittoni tegevjuht Pietro Beccari oma tervitussõnas. Viis, kuidas räppar murrab piire eri maailmades, ühtib Louis Vuittoni väärtuste ja nägemustega.

Williamsile pole mood võõras. Lisaks Louis Vuittonile on räppar teinud edukat koostööd Chaneli ja Moncleriga, samuti on tal olnud pikk koostöö Adidas Originalsi brändiga.

Muusik on aastakümneid oma stiilitunnetusega paljusid inspireerinud. «Kui te kuulate oma sisetunnet ning kannate seda, mis teile meeldib ja sobib, siis nii ongi,» ütles Williams ajakirjale GQ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles