PÕNEV Mis juhtub vagiinaga, kui naine erutub?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi naiste seksuaalsust käsitletakse mõnikord kui midagi, mida on võimatu mõista, on naiste seksuaalne reaktsioon väga huvitav protsess. Mis siis täpsemalt juhtub, kui keha valmistub orgasmiks?

«Tupp ja vulva on üsna dünaamilised struktuurid! Erutuse ajal suureneb verevool suguelunditesse, mis põhjustab suurte ja väikeste häbememokkade ja kliitori paisumist,» selgitas sünnitusarst Kiarra King. «Seestpoolt tupp pikeneb, laieneb ja eritab libestavat ainet.»

Tänu suurenenud verevoolule hakkavad tupe seinad seda ainet eritama. Tupes toimuv on aga tõeliselt huvitav: see laieneb. Põhimõtteliselt võib tupp erutuse ajal suureneda 200 protsenti. Selle elastsusjõud on muljetavaldav.

Hormoonid, harjumused ja isegi probleemid suhetes võivad kõik mingil määral mõjutada erutusreaktsiooni. Nii et kuigi tupp (ja kogu ülejäänud keha) teeb seksiks valmistumiseks hämmastavaid asju, ei ole haruldane, et selles vallas tekib ikka raskusi. Erutus võib olla põhiline bioloogiline reaktsioon, kuid see ei piirdu sellega ning pole kaugeltki nii lihtne, kirjutab romper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles