HÜVA NÕU Väldi juukseid pestes neid vigu, kui soovid kauneid kiharaid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Juuste pesemine on niivõrd rutiinne tegevus, et paljud ei mõtle igapäevaselt, kas nende viis juukseid pesta on üldsegi tõhus ja kasulik. Toome teieni levinumad vead, mida tasub igal juhul vältida, kui soovid siidiseid ja terveid juukseid.

Kannad šampooni nii juustele kui ka peanahale

Šampoon puhastab peanahale kandes selle juuksehooldustoodetest ja bakteritest. Soovituslik on kasutada šampooni vaid peanahal ning loputamise ajal lasta sel läbi juuste voolata.

Kasutad peanahal palsamit

Erinevalt šampoonist ei tohiks palsamit peanahal kasutada, kuna palsam võib muuta selle rasusemaks. Juukseotsad vajavad seevastu niiskust ja toitaineid, mida palsam pakub.

Kasutad oma juuksetüübile ebasobivat šampooni

Ebasobiva šampooni ja palsami kasutamine võib olla sama halb kui enda nahatüübile ebasobiva näopesuvahendi kasutamine. Vale toote kasutamine võib põhjustada otste lõhenemist või purunemist.

Kasutad toodete juustele kandmiseks peopesasid

Šampooni või palsami juustele kandmiseks tuleks kasutada peopesade asemel sõrmeotsi. Nii on võimalik peanahale paremini ligi pääseda ning ja juuksetooteid kulub kordades vähem.

Sa ei kammi ega harja juukseid enne duši all käimist

Sassis juuste pesemine võib põhjustada nende murdumist, mistõttu on oluline enne pesemist juuksed pusadest lahti kammida.

Sa ei kasuta õiget veetemperatuuri

Juukseid pestes tuleks kasutada kahte erinevat veetemperatuuri. Juuksepesu alguses on soovitatav kasutada sooja vett ning lõpus veidi jahedamat. See on üks parimaid viise vabaneda juustesse kogunenud mustusest ning juuksed hõlpsalt säravaks muuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles