Sumomaadleja, nina, lennuk ja muna - mida kõike võib kujutada titamüts? (1)

Naine
Copy

Mida kujutab pisipõnnile mõeldud müts? Miks peavad väikelapse mütsil olema kõrvad küljes? Kuidas hoida oma pisikene põnn õnneliku ja tervena?

Emad teavad - hoia peakene soojas, siis on laps rahul. Kuid uurime välja vastused ka teistele titamütsimüsteeriumitele. 

Kodumaine mütsibränd Breden Kids on läbinud totaalne muutumise mida kroonib uus kujundus. Aga mida mütsike kujutab? See on uskumatult lõbus, mida kõike inimesed selles näha oskavad!

«Ideid uue märgi leidmiseks oli rohkelt ja lõpuks jäi sõelale materjalide kihilisusest ja kasvust tuletatud armas «seenemütsike», mida endiselt näha võib. Ja loomulikult ka igasuguseid muid asju,» muigab Bredeni tegevjuht Kristel Mets.

Bredeni püsikundede hulgas läbi küsitlus - mida uus kujund kellegi jaoks tähendab? Mõni nägi katust, teine nina, kolmas päkapikku. Aga ka nooli, kloune, kuuski, lennukeid, mune, mägesid, sumomaadlejaid ja muud põnevat. 

Müts on peaasi, nii on.
Müts on peaasi, nii on. Foto: Breden

«Uue välimuse ja logo valimisel oli aga määravaimaks otsustuskohaks, et see peab meelde jääma. Võib meeldida, võib mitte meeldida, aga ükskõik ei tohi olla! Peab lööma silmad särama, tekitama diskussiooni, sütitama kirge ja panema sõbraga arutlema. Õnneks saabus Bredeni tiimis uut logo nähes äratundmismoment kohe,» rõõmustab ta.

Pisipõnnidele meeldib.
Pisipõnnidele meeldib. Foto: Breden
Laste mütsid Eesti tegijalt Breden. Kõrvadega.
Laste mütsid Eesti tegijalt Breden. Kõrvadega. Foto: Breden

Hiljuti jõudis Postimees Naise toimetusse lugejakiri:

Miks arvatakse, et väikelapse mütsil peavad tingimat kõrvad küljes olemas? Reaalselt on väga raske leida kapuutsiga lasteriideid ja mütse, millel poleks kõrvu küljes. Kust see trend tuli? Nagu lapsed selletagi nunnukad poleke, et peab neist mõmmikud alati tegema?

Leidsin ka beebigrupist probleemi samast vallast. Tsiteerin: Mul on vankrilapsel Lenne kombe ja Lenne kõrvakohtadega müts. Laps ise ei ole trullakas, aga kui mütsi panen pähe, siis kaela juures trukid kombekal, mis peaks kõri hoidma soojas, tunduvad nii pressivat peale, et tal on ebamugav ja hakkab nihelema. Kui need trukid lahti jätan, siis kardan,et kurk saab külma. Mismoodi olete ise asja lahendanud?

Tüütuks läheb asi siis, kui tahad kapuutsi (loomulikult kõrvadega) panna mütsile, mis ka kõrvadega. Ja vähemalt minu emasilmale on lapsed küll armsad ilma kõrvadetagi.

Vastuseks lugejale võib kinnitada, et Eesti märk Brenden disainib ka «defitsiitseid» ilma kõrvadeta mütse. Ehkki kes kõrvakesteta kohe kuidagi ei raatsi, leiab ka sellised.

Lisaks leiab nummid ja täiesti kõrvavabad mütsikesed Eesti lastemärgi Haruu valikust.

Logo mütsi peal sai uue näo - mida see kujutab?
Logo mütsi peal sai uue näo - mida see kujutab? Foto: Breden

Uue visuaalse identiteedi kallal töötasid Identity loovjuht Ionel Lehari, disainerid Maret Põldre, Merilin Kukk ja mitmed praktikandid. «Üks asi, mis mind Bredeni uue logo juures iseäranis paelub, on selle heatahtlik iseloom,» tõdeb Lehari. See olla paras kübaratrikk lieda midagi mis oleks soe, sõbralik ja samas ka tõsiseltvõetav.

Vaata kujutist pisipõnni mütsil - mida sina seal näed?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles